Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Opinie: Opoziția trebuie să uite de cîștigul pe seama suferinței poporului

10 apr. 2020,, 19:00   Politică
4892 20

Opoziția trebuie să uite de cîștigul pe seama suferinței poporului și să aibă rușine.

Declarația a fost făcută de deputatul Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, exprimîndu-și opinia că deputații din blocul ACUM și din grupul "Pro-Moldova", susținuți de Plahotniuc și Șor, s-au adresat la Curtea Constituțională și au contestat măsurile întreprinse de Guvern pentru susținerea cetățenilor și a businessului în condiții de criză, deoarece una dintre măsuri a afectat direct interesele concesionarilor Aeroportului și i-a obligat să transfere la buget pentru necesitățile cetățenilor jumătate din taxele în sumă de 9 euro percepute la aeroport de la fiecare pasager, ceea ce nu i-a plăcut lui Plahotniuc și lui Șor.

Bogdan Țîrdea a menționat pe pagina sa de socializare că, timp de două săptămîni consecutiv, mulți cetățeni cereau de la autorități ajutor.

"Nu avem un loc de muncă – dați-ne alocație! Reduceți TVA-ul și taxele pentru business - ne sufocăm! Vreți să ne distrugeți!

Guvernul a venit în întîmpinare, asumându-și responsabilitatea pentru mai multe proiecte:
- indemnizație de șomaj în valoare de 2775 lei,
- majorarea venitului minim garantat de la 1107 lei pînă la 1300 lei;
- majorarea venitului minim garantat pentru copil de la 553 lei pînă la 975 lei;
- restituirea 42-45% în fondul de salarizare pentru cei care vor plăti salariile pentru luna martie
- reducerea TVA pentru hoteluri, restaurante și cafenele de la 20% la 15%; și multe altele!


Ce credeți?

Imediat au apărut revolte (nu fără contribuția opoziției): Vă mulțumim că dați șomerilor o indemnizație de 2775 lei, iar mie, pensionarului, o pensie de 1800 lei!

Desigur, revolta este clară.

Dar vă voi întreba așa cum este - să nu i se dea indemnizație unui șomer care are familie și copii? Să-l lași fără muncă, fără bani?", a pus întrebări retorice Bogdan Țîrdea.

Potrivit lui, opoziția s-a adresat imediat la Curtea Constituțională.

"Numai ce nu faci pentru rating?

Cică, acolo 3 legi nu au legătură cu pandemia și sănătatea cetățenilor! Anulați-le!

CC așa și a făcut - a suspendat toate legile!!!

S-au adresat în judecată blocul ACUM, Andrian Candu și Sergiu Sîrbu (grupul "Pro-Moldova", Plahotniuc). Au votat judecătorii desemnați de blocul ACUM.

Atrageți atenția -blocul ACUM a semnat adresarea împreună cu finul lui Plahotniuc! În principiu, ei au fost întotdeauna împreună, dar au demonstrat o luptă crudă unul împotriva celuilalt!

Dar oare opoziția este atît de idioată, încît să anuleze plățile cetățenilor, doar pentru a-i enerva pe guvernanți? Este o prostie, va spune un sceptic, și dintre aceștia avem o mulțime.

De fapt, interesul constă în altceva - Aeroportul.

Candu, Șor și Plahotniuc rupe de la fiecare cetățean cîte 9 euro - taxă de aeroport. Într-un an sînt 2 milioane de pasageri = 18 milioane de euro.

Dar aici guvernul Chicu a decis să impoziteze 50% din această taxă. Adică, să ia de la Plahotniuc și Șor 9 milioane de euro și să le pună în trezorerie pentru necesitățile cetățenilor!

Iată de ce acești domni s-au adresat imediat la Curtea Constituțională. Pentru ei, sarcina cheie a fost de a păstra aceste 9 milioane de euro în buzunarele lor!
Mai pe scurt, cel puțin pentru cîteva zile, plățile sînt înghețate. Dar oricum se va găsi o soluție.

Ce pot spune?

Domnilor! Cel puțin în timpul ciumei uitați de cîștigul pe seama suferinței poporului! Aveți rușine, sincer...", a conchis deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?