X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Opinie: Occidentul poate falsifica rezultatele alegerilor anticipate din Moldova

13 apr. 2021,, 10:25   Politică
3128 9

Cu participarea Occidentului, rezultatele posibilelor alegeri parlamentare anticipate în Moldova ar putea fi falsificate, dar după aceste alegeri, în țara cu siguranță nu va fi mai bine.

Această opinie a fost exprimată de analistul politic Valentin Krîlov în emisia studioului Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

El a subliniat că, dacă Curtea Constituțională va constată că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului, atunci trebuie să așteptăm sfîrșitul stării de urgență.

"Restul situației se află în mîinile actualului președinte al țării. Șeful statului are dreptul să dizolve Parlamentul, dar nu este obligat să facă acest lucru", a spus interlocutorul.

Expertul a prognozat o situație în care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va emite totuși un decret privind dizolvarea actualei componențe a organului legislativ suprem al țării, deoarece șeful statului insistă pe acest lucru.


"Nu există nicio logică în această idee. Ce se va întîmpla după alegerile anticipate? Cu siguranță nu va fi mai bine", a adăugat expertul.

Valentin Krîlov nu a exclus faptul că, cu participarea Occidentului la organizarea alegerilor în străinătate, nu putem exclude falsificarea în masă a buletinelor de vot în favoarea partidului de dreapta, în acest caz – "Acțiune și Solidaritate".

Expertul a avertizat CEC cu privire la posibilitatea unor astfel de falsificări ale rezultatelor alegerilor, dacă acestea totuși vor avea loc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?