Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Opinie: Invalidarea alegerilor locale poate fi catalogată ca o necesitate politică

23 iun. 2018,, 07:52   Politică
2816 1

Nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău de către instanța de fond și susținută de Curtea de Apel, este percepută diferit de analiști.

În timp ce unii spun că instanța a procedat just, alții consideră că hotărîrile poartă caracter politic.

Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Juristul Pavel Midrigan susține că există două dosare diferite. În unul o instanță de judecată a examinat adresarea Partidului Socialiștilor după stabilirea unor fapte, în al doilea a fost examinată chestiunea privind validare rezultatelor alegerilor. „Comisia electorală de circumscripție Chișinău a făcut totalurile tuturor protocoalelor și a cerut validarea alegerilor și nimic mai mult. În plus, în afară de CEC în acest proces nu mai trebuie să participe nimeni”, spune juristul.

Analistul politic Vitalii Andrievschi spune că legislația prevede clar că în ziua alegerilor nu se permite să se facă agitație electorală, iar acest lucru s-a făcut. „Instanța de judecată a recunoscut încălcarea prevederilor. Nu contează cui îi este convenabil acest lucru”, a declarat Vitalii Andrievschi. În opinia lui, în această situație de cîștigat are Andrei Năstase, care este învingătorul ce scoate în stradă mișcarea protestatară.

Jurnalistul Valeriu Demidețkii este de părere că încheierile instanțelor de judecată pot fi catalogate ca necesități politice. „Eu înțeleg de ce l-au scos din alegeri pe Andrei Năstate, nu înțeleg de ce nu au făcut acest lucru mai delicat?”, a afirmat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?