X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Moțiunea de cenzură va avea un efect negativ asupra colițiilor locale

9 noi. 2019,, 10:14   Politică
2739 2

Procesul alegerii conducerilor raionale va avea de suferit în cazul în care moțiunea de cenzură înaintată de PSRM contra actualului Guvern va fi susținută, scrie agora.md.

Afirmația îi aparține, vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari. Deputatul afirmă că Blocul ACUM avea deja stabilită, în majoritatea cazurilor, o coaliție cu PSRM la nivel raional. Totodată, Slusari afirmă că o alianță cu PD nu este dorită.

„Acum este foarte greu de prevăzut ce se va întîmpla. Cert este că dacă va fi votată moțiunea de cenzură, acest lucru va afecta procesul alegerii raioanelor.

Dacă pînă acum a fost mesaj politic din centru că „nu faceți alianță cu democrații, nu faceți alianță cu Șor”, partenerul preferabil era partenerul socialiștilor. Din momentul în care PSRM aruncă în aer situația, nu știu cum o să fie. În foarte multe raioane, nu cred că Blocul ACUM este gata să creeze alianțele cu PD, dar deja lucrurile se complică”, spune Slusari.

Au existat raioane în care era stabilită o coaliție PSRM-ACUM?


„În marea majoritate a cazurilor, la nivelul prealabil, Blocul ACUM a ajuns la înțelegerea cu PSRM. De regulă acolo s-a adăugat și PLDM, pe alocuri PCRM pentru a crea o majoritate, pentru a crea organele de conducere a raioanelor”, asigură vicepreședintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?