Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: Moldova nu trebuie să repete greșelile Ucrainei în timpul Maidan-ului

19 mai. 2020,, 18:45   Politică
4091 20

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și structurile Moldovei, în ansamblu, nu ar trebui să repete greșelile făcute în Ucraina înainte și în timpul Maidan-ului, nu ar trebui să accepte un guvern ilegal.

O astfel de opinie a fost exprimată de Jacob Kedmi, demnitar de stat israelian, diplomat, expert militar-politic, fost șef al serviciului secret israelian „Nativ”, într-un interviu exclusiv pentru ACCENT TV, transmite Noi.md.

Cel mai probabil, alegerile prezidențiale vor avea loc în Moldova la 1 noiembrie 2020, și Iacob Kedmi consideră că rezultatul scrutinului va depinde de jucătorii politici externi, precizînd totodată că acest lucru se va întâmpla numai dacă cetățenii țării noastre nu vor da dovadă de maturitate și înțelepciune, ieșind la urne.

„Cât de mult forțele externe controlează politica?” Acest lucru s-a întâmplat și se întâmplă în multe țări din întreaga lume, și cine a intervenit cel mai mult în aceste chestiuni? SUA. Au jucat în republica voastră de mai multe ori, influența străină a determinat interesele politicienilor voștri mult mai mult decât interesele interne. Acest lucru vizează și România, SUA, și alte țări”, a spus Jacob Kedmi.

În acest context, el i-a oferit Președintelui Igor Dodon un sfat.


„Singurul sfat este ca el și structurile moldovenești să nu repete greșelile făcute în Ucraina înainte și în timpul Maidan-ului. Nu permiteți instaurarea unui guvern ilegal”, a declarat demnitarul de stat, fost șef al serviciului de informații israelian „Nativ”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?