Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Opinie: Moldova nu are nevoie de Mișiko

17 iul. 2019,, 15:50   Politică
2571 1

Moldova nu are nevoie de ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, pentru că acesta este un pilot căzut la pămînt, un provocator prost, un clovn radical de politică care vrea să ne certe cu Rusia.

Această opinie a fost exprimată de liderul mișcării naționale ”Voievod”, Nicolae Pascaru, pe blogul său de pe site-ul stației radio ”Eho Moscovî”, transmite Noi.md.

El a menționat că fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, nu are de gînd să vină în Moldova. Cel puțin asta a declarat el ca răspuns la invitația prim-ministrului nostru, Maia Sandu.

"Sandu, la rîndul ei, a vrut ca Mișiko să ne ajute, pe noi neștiutorii, să implementăm valorile occidentale în domeniul justiției. Adică - fostul președinte al Georgiei a fost chemat să realizeze reforme în domeniul justiției. Ex-președintele expresiv al Georgiei și fostul guvernator al regiunii Odessa, cel mai bun mestecător de cravate și săritor pe acoperișuri, astăzi este cel mai des întîlnit erou al publicațiilor din spațiul mass-media din Moldova. Chiar prea des întîlnit, și acest lucru seamănă foarte mult cu o campanie PR de amploare, spun experții. Deci, Saakașvili își caută de lucru. Dar, se pare, el caută o muncă bună, una bine plătită. Adică, refuzînd-o pe Sandu, Mișiko fie își bate prețul, fie... Moldova a devenit un obiect întîmplător în campania sa internațională de PR", a subliniat liderul Mișcării Naționale ”Voievod”.

Potrivit lui, Moldova are nevoie de Saakașvili, cum are și el nevoie de ea. "De ce am avea nevoie de un pilot căzut în perioda unor schimbări radicale? Vechiul sistem se prăbușește, președintele țării a declarat război corupției și sistemului mafiot, înrădăcinat în țară. Mai mult, acesta nu este doar un sistem mafiot. Este o grupare criminală, care a ținut țara și poporul în frică totală. Sute de mii de oameni au părăsit țara pentru totdeauna din cauza lipsei unei ieșiri din situație, pentru că mafia judecătorilor și procurorilor a stors de puteri întreprinderile mici și mijlocii, iar la nivel guvernamental au furat miliarde de la stat. Mai mult, încă nu se știe exact cît au furat, unul, trei sau poate chiar cinci miliarde. Așa-numitul laundromat i-a uimit, poate, chiar și pe cei mai înverșunați escroci! Acum au început să se ocupe de toate aceste lucruri, dar există de lucru la nesfîrșit. Desigur, avem nevoie de specialiști și de profesioniști în domeniul lor, deoarece ramuri întregi ale puterii au fost compromise", a declarat Nicolae Pascaru.


El a subliniat faptul că în ultima perioadă se vorbește foarte mult că ideea Maiei Sandu de a-l invita pe Saakașvili în Moldova să ajute la reforme, a condus la o revoltă pașnică în societatea moldovenească.

"Dar de ce am avea nevoie de un clovn radical de la politică care vrea să ne certe cu Rusia? Miho a dat prea puține lucruri bune Georgiei, cu excepția războiului și a distrugerii. Nu a dat el nimic bun nici regiunii Odessa. Moldova știe cum să învețe din greșelile altora... Știind că Saakașvili are multe dosare penale și se află în căutare, organele noastre de drept îl vor duce direct la Tbilisi. Și bine vor face - alianța politică fragilă de la Chișinău deocamdată nu are nevoie de provocatori. Zelenski, de exemplu, a înțeles demult acest lucru și nu se apropie prea mult de atrăgătorul, dar absolut prostul, Saakașvili", a scris liderul Mișcării Naționale ”Voievod”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?