Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Opinie: Moldova are nevoie de neutralitate, pentru că se află în „beciul cu praf de puşcă” al Europei

1 dec. 2018,, 08:26   Politică
4098 11

Moldova are nevoie de o conferință internațională și de un acord între marii actori mondiali privind păstrarea neutralității republicii pentru a feri ţara noastră de pericolul destrămării şi ak unui nou conflict. Nu trebuie să uităm că Moldova este situată în “beciul cu praf de puşcă” al Europei.

Declaraţia respectivă a fost făcută de șeful reprezentanței TASS din Moldova, Valeri Demideţchi, în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Leviţkaia-Pahomova", de la postul de televiziune NTV-Moldova.

Probabil, cu un eventual conflict forțele externe ar scoate-o la capăt, dar nu trebuie să uităm că Moldova este situată într-o regiune, care, deja de un secol, este supranumită beci cu praf de puşcă al Europei – Balcani, şi dacă aici va porni o nouă partajare internaţională, vor fi mari probleme", a declarat Valeri Demideţchi.

El a reamintit că alături de noi se află Ucraina, unde au loc și procese foarte complexe și există manifestări de separatism nu numai în regiunea de Est a ţării, ci și în cea de Vest, în Transcarpatia și în alte locuri. În România vecină, există și acolo probleme cu Transilvania și separatismul maghiarilor transilvăneni.

„Dacă toată această conjunctură ar fi deschisă și scuturată bine, capacul cazanului va zbura în aer. Poate că americanilor nu le pasă de acest lucru, pe ei aceasta îi va distra. Totuşi, doar un politician miop şi prost nu înțelege că aici, în această regiune, nu stau bine glumele cu noi remodelări, cu lucruri noi, pentru că pe urmă nu le vom putea aduna l aloc. După toate războaiele care lumea se întreba: Cum a fost posibil să se întîmple aşa ceva?", a subliniat șeful reprezentanţei TASS din Moldova, reamintind că, atunci cînd a început Primul război mondial, era imposibil de imaginat că vor cădea imperiile care au început acest război.


„Cîte imperii s-au prăbușit după el, cît de mult sînge a fost vărsat și nu este clar la ce bun au fost toate aceste chinuri şi morţi”, a declarat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?