Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: La alegerile prezidențiale Usatîi va acumula nu mai mult de 8-10% din voturi

20 sep. 2020,, 10:00   Politică
5268 17

La viitoarele alegeri prezidențiale din Moldova, Renato Usatîi puțin probabil că va obține mai mult de 8-10% din voturile alegătorilor, ceea ce corespunde actualului său rating.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, transmite Noi.md.

În opinia sa, Renato Usatîi într-adevăr este unicul candidat care se poate confrunta cu Igor Dodon pe flancul stîng.

”Însă doar atît. Usatîi nu este un candidat ideologic. Alegătorul nostru percepe un candidat de stînga ca pe un politician pro-rus, iar liderul “Partidului Nostru”, se știe, a fost alungat din Rusia, mai mult decît atît– acolo pe numele lui este deschis un dosar penal, iar Federația Rusă l-a dat în urmărire internațională. Toate acestea îi creează niște complicații electorale, așa că nu face să credem că Usatîi poate concura de la egal la egal cu Dodon. Poziția lui este prea incomodă și incertă pentru alegătorul de stînga, care știe exact că poziționarea geopolitică în favoarea Rusiei este necesară. De aceea e puțin probabil ca el să-și depășească ratingul de 8-10%”, spune analistul politic Corneliu Ciurea.

Potrivit lui, dacă e să vorbim despre presupunerile că Usatîi ar putea trece în turul doi, atunci că politicienii și comentatorii de dreapta vor să creeze, în ajunul campaniei electorale, imaginea de președinte slab a lui Igor Dodon.


”Pe dreapta noi vedem tradiționalele divergențe și numeroși candidați, iar nouă se încearcă să ni se insufle că și pe stînga e la fel. Însă mie mi se pare că toate acestea au mai degrabă un sens politic ascuns, și nu corespund realității”, crede Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?