X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: "Jocul Maiei Sandu a mers prea departe"

15 oct. 2020,, 16:20   Politică
27163 18

Liderul PAS, Maia Sandu este pur și simplu un copil mare iresponsabil, care a îmbătrînit deja în dorința prelungită de a se juca de-a statul, originalitatea ei este o mare naivitate, ca să nu spun prostie, dar jocul ei a mers prea departe, deoarece Maia "naivă" și "proastă" a decis să joace de-a războiul în cazul unei eventuale pierderi în alegerile prezidențiale.

Declarația a fost făcută de jurnalistul Valeriu Reniță, care a menționat că scenariul și tot ce este necesar pentru punerea lui în aplicare a fost deja adus la Chișinău de către directorul teatrului spectacolelor de culoare, și este de așteptat să fie o mare busculadă la palatul Prezidențial cu un sfîrșit "de aprilie" asigurat sau nerecunoașterea alegerilor de către Curtea Constituțională, ca urmare a manipulării politice a "kirghizilor locali".

Jurnalistul a menționat că uneori el, și unii dintre colegii de-ai săi, sînt întrebați de ce îi acordă atît de multă atenție Maiei Sandu, din moment ce, în opinia lor, ea merită mai puțin decît Dodon să devină președinte?

"Răspunsul este simplu și nu este deloc despre Dodon. În manifestul său, Sandu s-a declarat ca o alternativă la răul din Moldova - răul social, economic și chiar politic în înțelegerea noastră...

Potrivit lui, Maia nu se rușinează de mesianismul ei – ea "de pe copertă" anunță cu îndrăzneală că a adus oamenilor o nouă cale, o nouă viață luminoasă.


"Acest lucru nu era atît de rău pînă la numirea ei ca premier. După ce a demisionat, confruntîndu-se cu primele adevărate dificultăți, mulți au presupus că Maia va schimba tonalitatea, îi va fi rușine de nuditatea sa politică. Nu poți, căzînd cu fața în noroi, să te ridici repede și să te prefaci că pur și simplu îți aștepți cafeaua... Colegii liderei PAS au devenit apostoli ai acestui mesianism agresiv, care sare pe scara emoțiilor de la rușinea de școlăriță pînă la stări dictatoriale. Conștientizează oare mîndra Maia că "manifestul ei de bunătate" perturbă adevăratul sens creștin al luptei împotriva răului, că violența împotriva răului este un alt rău - o luptă proclamată de leninism împotriva nedreptății sociale?", a subliniat Valeriu Reniță.

Potrivit lui, după ce a obținut knockout-ul politic și, probabil, un stres psihologic puternic; după o dispariție de cîteva luni de pe arena politic, ea s-a întors și ca și cum nimic nu s-a întîmplat, a început a repeta exact ceea spunea înainte de ceasul său de glorie, înainte de jurămîntul mincinos (cu cei de stanga "pentru nimic și niciodată"), pînă la alianța cu socialiștii, pînă la momentul în care principalul său adversar simbolic, Dmitri Kozak, i-a dat funcția de premier.

Ați auzit nu o dată de la concetățenii mei, că le place de Maia, pentru că poate vorbi frumos /.../. Ar avea sens să ne gîndim despre ce Sandu nu vorbește, despre ce ascunde. Nu știm ce înseamnă pentru ea în realitate patria noastră, istoria și cultura. Ea nu vorbește despre motivul pentru care merge la biserică, dacă este indiferentă față de sodomie. Ea nu vorbește despre cum și cu ce ne vom apăra la nevoie de dușmani: vom putea s-o facem noi înșine și, dacă nu, cine o va face pentru noi și cît vom plăti pentru asta? Temele și rubricile ei preferate, precum și a întregii noastre societăți civile de elită este democrația, drepturile și libertățile omului. Acest lucru este, fără îndoială, valoros pentru omul modern, dar nu este suficient pentru țară, pentru că nu lupta pentru drept ne va readuce Transnistria... Nu principiile democrației, ci principiile unui stat puternic protejează astăzi Europa de influența externă, în special de migrația agresivă, deoarece în unele țări ale UE persoanele cu cetățenie străină propun locuitorilor nativi să-și părăsească patria, pentru că Europa pe care ei o știu și o iubesc nu mai este.

Observațiile lungi duc la ideea că Maia este doar un copil mare iresponsabil, care a îmbătrânit deja în dorința prelungită de a se juca de-a statul. Și originalitatea ei nu constă într-o minte ascuțită, ci într-o mare naivitate, pentru a nu spune prostie, chiar dacă o prostie frumoasă! Și noi am fi crezut asta, dar jocul ei a mers prea departe. "Naiva" și "proasta" Maya a decis să joace de-a războiul în cazul unei posibile pierderi în alegerile prezidențiale. Scenariul și tot ce este necesar pentru punerea lui în aplicare a fost deja adus la Chișinău de către directorul teatrului spectacolelor de culoare, și este de așteptat să fie o mare busculadă la palatul Prezidențial cu un sfîrșit "de aprilie" asigurat sau nerecunoașterea alegerilor de către Curtea Constituțională, ca urmare a manipulării politice a "kirghizilor locali".

"Tovarășii buni" ai Maiei ne conving că președinția ei va transforma rapid Moldova într-un spațiu fericit, ca într-un cântec al lui John Lennon /.../. "Generalii buni" de la PAS ne poruncesc să credem că poporul va merge după Maia, iar după distrugerea nemiloasă a răului din Moldova, ea ca un adevărat pacificator va uni întreaga societate cu autoritatea sa. Dar cumva de la "bunătatea" Maiei s-au împrăștiat în toate părțile toți politicienii apropiați, liderii partidelor de dreapta. După aceea, și satul și-a dat seama de răceala și aroganța ei. În mediul rural, după cum se vede clar de la întîlnirile electorale, ea este întîmpinată cu neîncredere și prudență - ca un străin. Oamenii simpli au simțit cu cel de-al șaselea simț că, dacă Maia Sandu și reprezintă o alternativă, aceasta este exact acea cunoscută alternativă a normelor universale de moralitate. Ea este mesagerul celor "noi și buni", care demult și metodic pun toate popoarele slabe într-o postură de remușcare târzie", a conchis Valeriu Reniță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?