X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: Întîlnirile personale ale candidatului cu alegătorii sînt mai eficiente decît mii de panouri

3 oct. 2020,, 10:00   Politică
2806 11

Întîlnirile personale ale candidatului la președinție cu alegătorii sînt mult mai eficiente decît miile de panouri din întreaga țară.

De această părere este analistul politic Viorel Cibotaru, transmite Noi.md.

De menționat că în cadrul platformei video "Președintele răspunde”, președintele țării Igor Dodon a spus că pe perioada campaniei electorale va renunța la automobilul de serviciu, nu va organiza întrevederi oficiale și nu va participa la dezbaterile preelectorale: “Nu văd sens să particip la dezbaterile televizate. Cel puțin, în primul tur. În cel de-al doilea, vom vedea. În locul dezbaterilor, eu mai bine voi comunica cu alegătorii”. Dar pentru că din cauza pandemiei de coronavirus nu este posibilă organizarea unor întruniri numeroase, ca în anii precedenți, candidatul independent Igor Dodon ”se va întrevedea cu un număr mic de persoane, dar de 10-15 ori pe zi”.

Potrivit experților, dacă pornim de la "rentabilitatea" cheltuielilor electorale, un astfel de aranjament de accente de agitație pare destul de optim și bine gîndit.

“Îmi amintesc de un studiu consultativ interesant pentru partidele politice, conform căruia în schema cheltuielilor preelectorale eficiența panourilor în vederea convingerii alegătorilor în folosul unui sau altui candidat niciodată nu depășește 5-8%. Cel mai mare procent ”convingător” aparține întrevederilor personale cu candidatul. Și nu o dată, ci minim de 2-3 ori să se vadă cu alegătorul, să-l salute, pentru ca alegătorul să se pătrundă. Poți atîrna mii de panouri în toată țara, dar o singură întîlnire personale va avea mai mult efect. Iar spoturile publicitare ale candidaților au o “rentabilitate” mai mare decît cea a panourilor și produselor tipărite”, a menționat politologul Viorel Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?