Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Opinie: "Încercările de a o face pe Sandu să fie înțeleasă și de lumea ”ei” rusă, arată artificial"

8 oct. 2020,, 13:45   Politică
16651 8

Încercările de a o face pe Maia Sandu înainte de alegerile prezidențiale să fie înțeleasă și de lumea ”ei” rusă, arată artificial.

Această opinie a fost exprimată pe canalul său Telegram Ivanovna, prezentatoarea TV Elena Levițkaia-Pahomova, transmite Noi.md.

"Să începem cu faptul că Maia Grigorievna (MG) este o vorbitoare de limbă rusă destul de bună. Dar faptul că începe să vorbească în această limbă înainte de alegeri, este oarecum straniu.

MG pledează pentru meritocrație, indiferent de naționalitate și Limbă. Dar al ei: "Nu politicienilor care împart oamenii după etnie" este echivalent cu "Nu politicienilor care apără drepturile minorităților naționale". Deci, de îndată ce începi să spui că drepturile cuiva sînt într-un fel pe undeva încălcate, ce-ți va spune MG? Nu unui astfel de politician! Atît.

"Nimeni nu știa în anii' 90, în ministere, ce să facă, dar a vrut foarte mult". Ce legătură are asta cu problema limbii și naționalității? Astfel, la sfîrșitul anilor '80 - începutul anilor' 90, ministerele au fost curățate în totalitate de specialiștii vorbitori de limbă rusă. Și apoi au început să "nu știe ce să facă". Nu trebuiau să-I alunge. Poți să-ți ceri scuze de la oameni pentru acel genocid. Dar el a fost. Despre alte forme de genocid mai tîrziu…


"Scriitorul rus preferat este Dostoievski". Judecînd după unele răspunsuri, acesta este totuși Bajov.

Nu a existat nici o îndoială că MG îi este aproape istoria Ludmilei Prokofievna din "Служебный роман". Dar aceasta este o poveste.

Încercările de a o face pe MG înțeleasă și de lumea ”ei” rusă arată artificial. Dar nimeni nici nu cere acest lucru, cu excepția tehnologilor politici", a scris Elena Levițkaia-Pahomova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?