COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Opinie: În noul parlament nimeni nu va avea o majoritate independentă

27 mai. 14:15   Politică
2048 6

Niciuna dintre forțele politice nu are șansa de a obține în mod independent majoritatea în noul Parlament al Republicii Moldova.

Această opinie a fost exprimată într-un comentariu pentru eNews de politologul Corneliu Ciurea, relatează Noi.md.

În opinia sa, blocul de stînga PSRM-PCRM puțin probabil că se va completa cu noi membri, iar pe dreapta fiecare va merge pe drumul propriu, deoarece PAS a declarat imediat că nu se va uni cu nimeni și vor merge singuri la alegeri.

În ceea ce privește acumularea imediat a un număr suficient de mandate parlamentare, politologul consideră că nimeni nu are o astfel de șansă.

"Nici chiar cei mai mari doi concurenți - PSRM și PAS. Iar cîte mandate va primi fiecare depinde de mulți factori: de distribuirea puterii în componența noii legislaturi, de cîte locuri vor primi partidele în plus din contul celor care nu au ajuns acolo etc. În orice caz, liderii vor fi, cu siguranță, socialiștii și partidul președintelui", a spus Corneliu Ciurea.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽