TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Opinie: În Moldova va apărea un guvern "kamikaze"

Noul guvern al Republicii Moldova va fi detestat de popor și va deveni un fel de cabinet de miniștri-"kamikaze", pentru că chiar dacă va încerca să rezolve problemele serioase, activitatea sa în ochii cetățenilor va arata negativ, și miniștrii în astfel de condiții vor face o muncă neapreciată în adevăratul sens al cuvîntului.

Această opinie a fost exprimată de expertul economic Roman Chircă pentru Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

gEl a subliniat că situația economică din Republica Moldova reprezintă în prezent o criză sistemică, investiții în țară practic nu sînt, la fel ca și asistența financiară din partea partenerilor internaționali pentru dezvoltare ai republicii, iar oficialilor din guvern le va fi extrem de greu să facă față consecințelor stagnării profunde în economia națională a țării, chiar dacă parlamentul va aproba noua componență a cabinetului de miniștri.

"Noul cabinet de miniștri va fi subiectul nemulțumirii generale a populației. Avem o depresie profundă nu numai în economie, ci și în societate. Într-o astfel de situație, toți oamenii vor lega dificultăți personale și cele de stat direct cu noul guvern”, - a menționat interlocutorul.

Potrivit expertului, noul Cabinet de Miniștri, care va fi semnificativ limitat atît în finanțe, cît și în capacități, pur și simplu nu va putea efectua reforme serioase, fundamentale, care să aibă un impact pozitiv asupra economiei Republicii Moldova. De aceea, guvernul se va ocupa în principal de căutarea unor surse curente de finanțare.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load