X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Opinie: În Moldova începe perioada "blocajului politico-juridic"

24 feb. 2021,, 15:10   Politică
2420 3

În Moldova începe perioada "blocajului politico-juridic".

De această părere este vicepreședintele fracțiunii Partidului Platforma DA, Alexandr Slusari, comentînd decizia Curții Constituționale și reacția la aceasta a președintelui Maia Sandu.

"Înțeleg că președintele nu va fi înaintată nici o candidatură la funcția de premier. Din punct de vedere politic, înțeleg evoluțiile - se formează alianța Dodon-Șor, iar doamna Sandu încearcă cumva să împiedice acest lucru. Dar, din păcate, nu văd cum acest lucru va apropia alegerile parlamentare anticipate. Vine o perioadă de blocaj, cînd va fi imposibil și de aprobat guvernul, și de dizolvat Parlamentul. Și toate acestea pe fundalul crizei socio-economice și a celei pandemice", a spus Slusari.

După cum transmite infotag.md, el a amintit că "Platforma DA" a vorbit anterior despre acest risc la consultările cu președintele.

"Sîntem gata să discutăm cu președintele varianta alternative - guvern minoritar, pentru care își asumă responsabilitatea "Platforma DA". Dacă va urma decretul de înaintare a lui Andrei Năstase (candidat la funcția de premier – "i"), el va putea discuta cu toate fracțiunile parlamentare, cu excepția grupărilor politico-oligarhice, programul și componența viitorului guvern. Dacă vom obține voturi, vom merge mai departe pentru a curăța țara, dacă nu, vom merge la alegeri anticipate", a spus Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?