Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: E grav că în Moldova nu există încrederea cetățenilor în procesul electoral

11 mai. 2018,, 07:52   Politică
3402 3

În Republica Moldova nu există alegeri libere și corecte, însă țara se îndreaptă spre calea cea dreaptă.

Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica cu Natalia Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Ștefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici și Reforme, este de părere că în Moldova nu există alegeri libere și corecte. Referindu-se la scrutinele din acest an, Ștefan Gligor spune că alegerile parlamentare și locale se desfășoară în condiții de inegalitate.

Pavel Postică, director de programe Promo-LEX, consideră că nicăieri nu există alegeri libere și corecte, inclusiv în Republica Moldova, dar țara este pe calea cea dreaptă în acest sens. Potrivit lui, din punct de vedere tehnic, inclusiv aspectele legislative, Republica Moldova stă mai bine chiar în comparație cu unele țări din Uniunea Europeană. „Noi putem să ne comparăm cu România, cu Germania. Sînt aspecte mai bune la noi inclusiv decît în Norvegia. Situația nu este atît de dezastruoasă”, spune Pavel Postică. În opinia lui, Moldova stă mai bine la capitolul liste electorale, proceduri în ziua scrutinului.

Pavel Postică precizează că aspectele pozitive țin de procesele tehnice, dar în Moldova este grav că nu există încrederea cetățenilor în procesul electoral. „Și asta este problema noastră fundamentală din perspectiva alegerilor pentru că noi punem la dubiu orice situație care se întîmplă în context electoral”, susține directorul de programe Promo-LEX.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?