Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Opinie: În Moldova ar putea apărea un nou guvern anticriză

26 mar. 2021,, 09:15   Politică
2868 0

Republica Moldova ar putea avea un nou guvern anticriză al lui Vladimir Golovatiuc, care a fost propus pentru funcția de prim-ministru de către reprezentanții majorității parlamentare.

Această opinie a fost exprimată în emisia studioului Sputnik Moldova de către Alexandr Nesterovschi, deputat al fracțiunii PSRM, comentînd ultimele evenimente politice și oferind o prognoză evoluției lor viitoare.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat vineri întrevederi cu fracțiunile parlamentare privind dizolvarea Parlamentului, după ce pe 25 martie, în Parlament, din cauza lipsei de cvorum, a eșuat încercarea de a examina votul de încredere acordat guvernul Igor Grosu. Reprezentanții majorității parlamentare au exprimat din nou sprijinul pentru candidatul la funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc, și și-au anunțat dezacordul cu privire la dizolvarea organului legislativ suprem.

"Potrivit legii, Sandu trebuie să adune din nou fracțiunile care fac parte din majoritate, să afle care este candidatura lor și să o înainteze. În prezent, acesta este Vladimir Golovatiuc. Sîntem gata să numim un guvern anti-criză condus de el", a spus sursa.

Potrivit parlamentarului, aprobarea unui astfel de cabinet de miniștri va permite ținerea sub control a situației din țară, rezolvarea problemelor economice profunde și a situației catastrofale privind infectarea cu nou tip de coronavirus. Nesterovschi nu a exclus disponibilitatea Partidului Socialiștilor de a organiza alegeri anticipate, dar numai după ce situația din Moldova va putea fi luată sub control și stabilizată.


"Mă îndoiesc că Maia Sandu va acționa conform legii. Noi urmează să urmărim încă mult timp jocul președintelui cu Curtea Constituțională", a adăugat deputatul.

Parlamentarul a numit drept paradox al politicii moldovenești situația în care unele persoane, care dețin chiar și o putere neînsemnată, obținînd rîvnitul fotoliu, preferă să acționeze ocolind legislația națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?