X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Opinie: În cazul unor alegeri anticipate, la urne vor veni mai puțini alegători

23 mai. 2019,, 08:31   Politică
5159 2

În cazul unor alegeri anticipate, la urne se va prezenta un număr mai mic de cetățeni. Aceasta, în mare parte, pentru că oamenii au obosit de scrutine.

Declarația a fost făcută de sociologul Ian Lisnevschi la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika, transmite IPN.

În opinia lui, fie blocul ACUM își dorește să rămînă în opoziție și PSRM cu PDM să facă alianță, fie să se meargă la alegeri anticipate. „Cea mai bună metodă pentru ei este ca să se meargă la anticipate, dar există o problemă – societatea nu vrea un nou scrutin”, spune Ian Lisnevschi.

Sociologul spune că se va încerca să se recurgă și la metoda protestelor cu toate că cetățenii au obosit de proteste. „Atunci cînd trebuie să explici pentru ce protestezi, blocul ACUM are probleme pentru că trebuie să dai vina pe guvernare, iar în Moldova nu există, de fapt, guvernare. Sînt executori care mențin activitatea statului, dar guvernare nu există. De aceea, este mai greu să arunci aceste învinuiri supra Guvernului Filip”, spune Ian Lisnevschi.

Jurnalistul Vsevolod Cernei spune că nu știe dacă alegerile anticipate ar avantaja partidele de opoziție. „Mă tem că alegerile anticipate de la noi nu vor avea rezultate cu mult deosebite de cele care au fost, plus-minus niște procente, plus-minus niște mandate și atunci lumea s-ar putea înterba la ce bun”, a afirmat Vsevolod Cernei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?