Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: În cazul revenirii oligarhilor fugari, dreapta și Occidentul vor pierde din imagine

21 mai. 2020,, 17:25   Politică
3285 2

Revenirea oligarhilor fugari ar putea lovi grav în imaginea celor de drepta. Și statul de drept este în Joc, iar Occidentul își va pierde fața.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Nina Dimoglo la TVC-21, relatează eNews.

"Are loc un război între grupările oligarhice, ei au active serioase pe care le protejează. Dacă luăm în considerație alegerile prezidențiale, ca motiv a tot ce se întîmplă, sînt de acord că a găsi un compromis între Candu, Șor și dreapta, în principiu, este posibil", a menționat Corneliu Ciurea, subliniind că este vorba despre aeroport, miliard, înșelătorie bancară și tot ce are legătură cu ea, dar atunci cei de dreapta vor trebui nu doar să trădeze imaginea lor, dar și să renunțe la lupta cu aceste infracțiuni.

"Mi s-a părut că ei vor merge repede în coaliția Candu-Șor, dar apoi s-au oprit. Vedem comportamentul Occidentului, curatorul lor, plimbarea ambasadorului american. Eu consider asta ca o încercare de a evalua situația. De a ține cont nu doar de perspectiva alegerilor parlamentare. Este clar că Occidentului i-ar conveni să alunge actuala guvernare, să schimbe președintele", a menționat analistul politic.

El este convins că vor apărea factori de revenire a grupului oligarhic și lupta pentru activele economice și acesta va fi un argument mai important decît alegerile prezidențiale. Statul de drept este în joc.


"Dacă pedepsim politic guvernarea, atunci Occidentul își va pierde din imagine. Procedura de înlăturare a procurorului general este inițiată cu motive inventate. Există interese politice serioase care vin din partea grupurilor oligarhice, nu pur și simplu să-l înlăture pe Dodon din funcția de președinte", susține Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?