Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Opinie: "Împotriva sistemului putem merge, avînd în spate un alt sistem"

2 dec. 2020,, 17:00   Politică
7051 12

Fostul șef al așa-numitului Minister al Afacerilor Externe al Transnistriei, Valeriu Lițkai, apreciază sceptic perspectivele luptei președintelui nou ales al Moldovei, Maia Sandu, cu corupția, pe valul căreia poporul a susținut-o.

Această opinie a fost exprimată de acesta într-un interviu pentru kommersantinfo.com, transmite Noi.md.

"Cel mai apropiat exemplu similar este Zelenski, și el a declarat cu voce tare despre lupta împotriva corupției! Curatorii occidentali i-au explicat că trebuie să luptăm nu cu vocea, ci cu acțiuni concrete: crearea unei Procuraturi Anticorupție, a unei instanțe, a unui departament de poliție, atunci în cîțiva ani este posibilă eradicarea corupției.

Ce s-a întîmplat? Printr-o decizie au fost anulate toate organele anticorupție. Băieții răi ucraineni au avut ocazia să acopere acest sistem. Cu atît mai mult că în Constituția Ucrainei, ca și în cea a Moldovei, el nu există. Și Maia Sandu nu va putea crea aceste noi organe, nici noul prim-ministru al RM nu va putea", a subliniat Valeriu Lițkai.

El a menționat că împotriva sistemului putem merge, avînd în spate un alt sistem.


"Dacă el nu există, vei fi suspendat, asta e tot. Ați văzut acest lucru în Moldova după exemplul lui Dodon", a spus fostul șef al așa-numitului MAE al Transnistriei.

"Toți dau exemplu României ca luptătoare cu corupția. Dar România este membru al Uniunii Europene și luptă cu instrumentele UE. Moldova nu are șanse să ajungă acolo, trebuie să fim realiști", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?