X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: Filat va fura din electoratul lui Sandu

4 sep. 2020,, 12:45   Politică
3622 8

La alegerile prezidențiale din Moldova, cel mai probabil, nu va fi al doilea tur. Totul se va rezolva în primul tur și va cîștiga din nou actualul șef al statului Igor Dodon.

Această opinie a fost exprimată special pentru e News de către doctorul în drept, academicianul Ivan Caireac, comentînd campania electorală pentru alegerile prezidențiale, începutul înregistrării grupurilor de inițiativă și apreciind șansele candidaților de a cîștiga.

"Multe partide și-au înregistrat deja candidații. Și devine clar că aceștia vor fi mai mult de zece. Pe arena politică revine PLDM în frunte cu Vlad Filat. Și acest partid, cu siguranță, va fura din electoratul Maiei Sandu, adică își va reîntoarce alegătorii. Însă în general, eu sînt sigur că turul doi la alegerile președintelui țării, cel mai probabil, nu va fi. Igor Dodon va cîștiga imediat în primul tur. El face multe pentru oameni, în ciuda pandemiei și a crizei economice. Programul său are o puternică orientare socială. De exemplu, deja există o decizie că pensionarii vor primi plăți unice nu de 700, ci de 900 lei. În curînd urmează a doua indexare a pensiilor din acest an. El este un adevărat președinte al poporului", a declarat Ivan Caireac.

El a menționat că opoziția caută și găsește motive ca să-l atace pe președinte.

"Cît de mult contează epopeea cu agricultorii, atunci cînd ramura trece printr-o secetă acută? Dar ce a făcut Maia Sandu în funcția de premier? Căci și anul trecut a fost extrem de greu. Dar echipa sa, și Alexandru Slusari, în special, nu au făcut nimic atunci pentru a ajuta agricultorii. Iar acum îi provoacă la proteste și înaintează autorităților cerințe care nu se încadrează în nici o limită. Deci, ei pot vorbi foarte mult, dar cînd vine vorba de făcut ceva – există o întrebare. Nu toți reușesc să demonstreze de ce sînt capabili", a spus interlocutorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?