X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Opinie: "Este nevoie de un gardian parlamentar ca să urmărească ordinea"

24 feb. 2020,, 18:21   Politică
2769 5

Organul Legislativ al Moldovei ar trebuie să prevadă existența unui anumit așa-numit gardian parlamentar care să monitorizeze respectarea ordinii în sală de către deputați și să nu admită întreruperea activității normale a ședințelor în plen.

De această părere este șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, vorbind în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fiodorova de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că este nevoie de o astfel de persoană pentru a monitoriza ordinea și a aplica proceduri speciale pentru deputații care încalcă ordinea, să-i scoată din sală.

"Această procedură este absolut necesară. De exemplu, dacă o persoană sare la bătaie, blochează tribuna. Imaginați-vă: eu sînt deputat, am venit în Parlament și vreau să-l ascult pe prim-ministru, iar în acest moment ies 3-4 huligani, pentru că mai mult nici nu trebuie, ies la tribună și spun: "Tu nu-l vei asculta de premier". Stați puțin, eu doar sînt alesul poporului. În spatele mei sunt alegătorii. De ce nu ar trebui să-l ascult pe prim-ministru și ce ar trebui să fac? Să-l bat?", s-a întrebat Valeriu Demidețchi.

"Pentru a preveni astfel de situații, trebuie să existe un serviciu normal în Parlament, care vine și spune: "Mă scuzați. Observație din partea speakerului - o dată! Observație din partea speakerului – a doua oară! Observație - trei! Scoateți-l din sală. Iar alegătorilor săi spuneți-i că această persoană nu știe să muncească, să polemizeze și să-și apere punctul de vedere în mod civilizat", a subliniat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?