Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Opinie: După pandemie va exista o nouă lume, cu noi relații interstatale

6 apr. 2020,, 17:45   Politică
5807 3

Pandemia de COVID-19 va trece peste trei - patru luni, dar efectele economice și politice ale acestei pandemii de coronavirus de tip nou se pot dovedi a fi mult mai grave decît amenințarea cu sănătatea populației lumii. În același timp, după coronavirus va exista o nouă lume cu noi relații politice și economice interstatale.

Această opinie a fost exprimată de expertul în politici militare, fostul șef al serviciilor speciale israeliene "Native" Iakov Kedmi, vorbind în emisia postului ITON.TV.

El a menționat că situația privind infecția de coronavirus COVID-19 se dezvoltă individual în fiecare țară. Motivul este diferența abordării și particularitățile sistemelor politice, economice și medicale.

"Peste tot se vor descurca. Ca orice epidemie, aceasta nu este atît de îngrozitoare. Există prea multă isterie, prea multă sensibilitate, societatea reacționează prea grav. Dar acest lucru se va termina în trei-patru luni", a declarat Iakov Kedmi.

Ca o confirmare a cuvintelor sale, el a menționat China, care a făcut față răspîndirii virusului în patru luni.


China a devenit prima țară care a reușit să învingă coronavirusul, iar în RPC, ciclul complet, de la descoperire pînă la încetarea răspîndirii, a durat patru luni.

Expertul a menționat că izbucnirea COVID-19 a avut loc atunci cînd lumea se afla pe punctul unui dezastru economic, iar o nouă recesiune globală nu a prognozat-o doar cel leneș.

"Dar mai multe consecințe vor fi nu în sistemul de sănătate, ci în sistemul economic care s-a creat în lume și s-a dovedit a fi insolvabil. Zdruncinările economice care vor fi în toate țările lumii vor duce la o schimbare a structurii politice și sociale. După "coroană", va exista o nouă lume cu noi relații politice și economice interstatale", a declarat Iakov Kedmi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?