X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: După 11 iulie, în Parlament vor fi exact aceleași persoane

8 iul. 2021,, 10:15   Politică
2330 3

Alegerile parlamentare anticipate nu vor schimba esenţial noua componenţă a legislativului, dacă sistemul politic din țară nu va fi reformat. De aceasta părere este fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase.

Potrivit lui, pentru a schimba situaţia, trebuie micşorat pragului electoral de la 5% la 3%, pentru a permite unor partide noi să acceadă în Parlament.

“O să treacă data de 11 iulie şi ne vom convinge că în Parlament vor fi exact aceleaşi persoane. Cred că trebuie să desfăşurăm o reformă politică profundă. Micşorarea pragului electoral pînă la 3%, pentru ca în Parlament să poată ajungă “sînge proaspăt”

Expertul politic Ian Lisnevschi a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că, după alegerile anticipate din 11 iulie, partidele nu vor reuși rapid să formeze un nou Guvern, iar acest lucru ar putea să dureze și jumătate de an.

“Dacă un singur partid va avea o majoritate, acesta se va ciocni cu mai multe probleme, precum formarea unui Guvern, aprecierea stării lucrurilor în Moldova și va trebui să scoată Republica Moldova din criza economică, pandemică. Pe acest fundal, va creşte nemulţumirea oamenilor. ”


În cursa pentru alegerile parlamentare anticipate s-au înscris 23 de concurenţi electorali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?