Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Opinie: "Dodon rămîne o unitate politică puternică și va putea menține puterea"

25 noi. 2020,, 09:45   Politică
5070 13

Actualul președinte Igor Dodon, chiar dacă a pierdut alegerile, rămîne deocamdată o unitate politică puternică. El "va scoate" acum puterea din Președinție și o va muta la sediul central al PSRM și va putea să o gestioneze de acolo și să păstreze acea putere pe care o are.

De această părere este politologul Alexandr Corinenco, vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune "NTV Moldova", relatează Noi.md.

El a menționat că Igor Dodon a pierdut doar fotoliul de președinte, dar noi nu sîntem o țară prezidențială, ci parlamentară și dacă Dodon în scurt timp va forma o majoritate în parlament, atunci el va poate deține acele funcții pe care le are, deoarece guvernul nu a fost demis.

"Din punct de vedere tehnic, guvernul Chicu ar putea funcționa încă trei ani, la fel cum și Parlamentul tehnic ar putea funcționa trei ani dacă va exista o majoritate de coaliție. Și în acești trei ani, ei o vor putea bloca cu succes pe Maia Sandu, care, de fapt, nu va conduce mai departe decît președinția sa și nu va putea demonstra rezultate bune, iar guvernarea se va afla și în continuare în mîinile PSRM. Guvernul, Parlamentul, blocul de forță și așa mai departe vor fi și în continuare în mîinile lui Dodon", a subliniat politologul.

El a amintit că în Moldova o perioadă îndelungată, Vladimir Plahotniuc, care practic nu a deținut nicio funcție în țară, a mutat centrul puterii în biroul său și de acolo de fapt a condus țara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?