X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: Dodon ar putea convoca o nouă ședință a parlamentului și propune acestuia ordinea de zi

24 mai. 2019,, 13:30   Politică
2225 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea convoca din nou o ședință a parlamentului și i-ar putea propune acestuia o agendă de lucru, luarea unor decizii importante.

Această opinie a fost exprimată de secretarul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, fostul consilier al președintelui Republicii Moldova și fostul parlamentar Oleg Reidman, în cadrul emisinii "Important" de pe canalul TVC 21, transmite Noi.md.

În același timp, el a numit ca fiind un "ritual" cererea pe care Igor Dodon a adresat-o Curții Constituționale, solicitînd judecătorilor CC să stabilească termenul-limită a unei eventuale dizolvări a parlamentului.

”Cererea lui Igor Dodon este ritual în sine. Cine convoacă parlamentul după alegeri? Președintele! Cine îl oprește să convoace din nou parlamentul? Se spune că nu există majoritate parlamentară? Dar cine știe că nu există majoritate parlamentară?", a remarcat Oleg Reidman.
Potrivit acestuia, președintele ar putea convoca parlamentul într-o ședință pentru a lua toate deciziile necesare în acest sens, propune o agendă parlamentului.

"Dacă nu există majoritate parlamentară, ce înseamnă asta? Că nu există spicher? Și cine este acest spicher? Acesta este pur și simplu cel mai mare deputat. El nu este stăpînul parlamentului, el pur și simplu conduce ședința. Da, avem o țară parlamentară, dar spicherul nu este stăpînul parlamentului.


El poate fi ales direct în cadrul ședinței convocate. Se poate de ales un conducător al ședinței și de discutat ordinea de zi", a subliniat secretarul Comitetului Central al PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?