X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Democrații și socialiștii pot crea o coaliție după alegeri

10 feb. 2019,, 07:21   Politică
6547 17

După alegerile parlamentare, Partidul Democrat din Moldova poate crea o coaliție în noul parlament cu Partidul Socialist, care va face acest pas dacă vor fi îndeplinite un șir de condiții.

De această opinie este fostul viceprim-ministru, fost ministru al economiei, Alexandru Muravschi, care a vorbit în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova pe canalul NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Vorbind despre posibilele alinieri în noul parlament, care va fi format în rezultatul alegerilor din 24 februarie, el a menționat că cel mai "păros" și mai "ghimpos" va fi blocul de opoziție ACUM.

"Democrații, avînd în vedere o mulțime de factori, psihologia internă etc., va face coaliție cu oricine și va tinde spre crearea acestei coaliții prin orice mijloace, va duce tratative, va negocia condiții. Și totul acum va depinde de poziția Partidului Socialiștilor ", a spus Alexandru Muravschi.
Potrivit lui, dacă analizăm o serie de declarații recente ale liderului neformal al Partidului Socialist, președintele Igor Dodon, putem concluziona că PSRM nu exclude opțiunea unei coaliții cu Partidul Democrat.

"La început, Igor Dodon a declarat că intenționează să studieze posibilitatea de a conduce lista Partidului Socialist în alegeri. Declarația numărul unu a trecut. Igor Dodon ar fi trebuit să-și anunțe decizia înainte de 24 ianuarie. Apoi, președintele s-a gîndit și a declarat că nu va fi pe listă, dar va sprijini în mod activ Partidul Socialist. Apoi a spus că nu va participa la campania electorală, dar este de partea PSRM. Apoi a spus că va fi neutru, dar dacă va fi întrebat ca cetățean, el va spune că va vota pentru PSRM. Și una dintre cele mai recente declarații, făcută la Moscova, este precum că președintele în general nu are nimic de-a face cu toate acestea etc.", a declarat fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei.


El nu a exclus faptul că dacă, în rezultatul alegerilor, nimeni nu va avea majoritate în noul parlament, atunci PSRM va accepta crearea unei coaliții cu PDM.

"Va fi făcută o declarație corespunzătoare. Vor spune că da, înțelegem totul, dar luînd în considerare situația dificilă în care se află țara și pentru a nu o pune în pragul unei catastrofe și, luînd în considerare alte circumstanțe, am decis să creăm o coaliție cu democrații. Iar în condițiile lor va fi indicat faptul că este necesar de exclus promovarea unionismului și așa mai departe. Va fi creată o coaliție și va fi format un guvern. Și nu vor exista alegeri anticipate. Văd imaginea de acest fel", a subliniat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?