Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Demisia lui Harunjen este căderea "Bastiliei lui Plahotniuc"

16 iul. 2019,, 08:30   Politică
3190 1

Odată cu demisia lui Eduard Harunjen din funcția de procuror general al Republicii Moldova, a avut loc un fel de cădere a Bastiliei - "Bastilia lui Plahotniuc", deoarece procuratura a fost, de fapt, acea cetate care i-a dat lui Plahotniuc posibilitatea de a controla întreaga țară.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova din patea blocului ACUM, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii "Glavnîi vopros" cu Iulia Fedorova pe canalul de televiziune NTV-Moldova, care a felicitat poporul Franței cu Ziua Națională a Republicii Franceze, Ziua căderii Bastiliei, transmite Noi.md.

"Toată lumea cunoaște despre căderea Bastiliei în Franța. Și în Moldova a căzut, într-o măsură oarecare, Bastilia locală - Bastilia lui Plahotniuc, deoarece procuratura a fost, de fapt, acea cetate care i-a dat lui Plahotniuc posibilitatea de a controla întreaga țară. Și unul dintre ultimii și cei mai împortanți soldați ai lui Plahotniuc, Harunjen, a plecat după o presiune puternică din partea întregii societăți. Și erau mai mult de 10 mii de semnături, nemaivorbind de faptul că întreaga societate clocotea. El a înțeles că a trebuit să plece după votarea în parlament, unde i-am sugerat, fără echivoc, că a sosit timpul...

Din fericire, el a înțeles sugestia și nu a forțat guvernul și președintele să întreprindă măsuri juridice extreme pe care ei nu doreau, ca și în cazul judecătorilor Curții Constituționale care, de asemenea, și-au dat demisia, dacă nu la timp, atunci cel puțin au plecat în cele din urmă", a spus Mihai Popșoi.

"Cînd spui Harunjen, ai în vedere Plahotniuc, iar cînd spui Plahotniuc și regimul lui, te referi, inclusiv, și la Harunjen. De aceea, demisia sa este, bineînțeles, un moment important, iar acum va urma un proces mult mai important - un concurs pentru numirea unui nou procuror general", a subliniat vicepreședintele Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?