X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Opinie: Decretul lui Sandu privind numirea lui Grosu este combinația atent calculată a Occidentului

19 mar. 2021,, 17:10   Politică
4854 15

Decretul Președintelui Maia Sandu cu privire la numirea Grosu este un as din mîneca colectivă a Occidentului, parte dintr-o combinație calculată în detaliu orientată spre împiedicarea consolidării pozițiilor Partidului Socialiștilor din țară, care se declară pentru o apropierea pragmatică de Est și, mai presus de toate, cu Federația Rusă, iar acest lucru este exact ceea ce Occident nu vrea categoric să permită, în condițiile creșterii sancțiunilor și înrăutățirii conflictului cu Rusia.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews de către doctorul în economie Mihail Poisic, transmite Noi.md.

"Evaluînd cum și cît de neașteptat pentru toți Mariana Durleșteanu a anunțat în grabă retragerea candidaturii sale pentru funcția de prim-ministru și decretul Președintelui Maia Sandu care a urmat imediat privind noua candidatură a lui Igor Grosu, putem presupune cu un grad înalt de încredere că aceasta este o combinație atent calculată din timp. Și nu altfel decît dezvoltată de specialiștii din Vest, al căror scop principal este de a împiedica consolidarea pozițiilor Partidului Socialiștilor, care, deși declară necesitatea dezvoltării în continuare a relațiilor comerciale și economice cu Occidentul, pledează pentru o apropiere pragmatică și cu Estul și, mai presus de toate, cu Federația Rusă" a spus Mihail Poisic.

Economistul este sigur că acesta este exact ceea ce Occidentul colectiv nu dorește categoric să permită în condițiile creșterii sancțiunilor și a înrăutățirii confruntării cu Rusia

"Nu le pasă că acest lucru va avea un impact foarte negativ asupra situației socio-economice din Moldova. Principalul lucru este să-ți izolezi principalul adversar, în frunte cu Vladimir Putin, așa cum a declarat deja categoric Joe Biden. Reieșind din acest fapt, oficial condițiile de înaintare a lui Igor Grosu au fost respectate. Iar procedurile de examinare a programului său de activitate și a componenței Guvernului vor fi întinse la maxim pentru a exclude orice posibilitate de numire a următorului candidat. Iar aceasta înseamnă că populația țării trebuie să se pregătească pentru și mai mult haos", a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?