X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Opinie: De ce în Europa le este teamă de Trump și de aranjamentele acestuia cu Putin?

24 iul. 2018,, 14:00   Politică
4345 5

În Europa le este frică de președintele american Donald Trump și de înţelegerile acestuia cu președintele rus Vladimir Putin, deoarece există suspiciuni foarte mari că actualul președinte al SUA va începe să "demonteze" Uniunea Europeană, apărînd interesele economice ale țării sale.

Opinia în cauză a fost exprimată de către politologul Ernest Vardanean, în cadrul emisiunii TV "Mehanizm deistvia cu Elena Leviţkaia-Pahomova", de la canalul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a menţionat că există o tendință serioasă a unei bune treimi din țările Europei Centrale, mai ales, din fosta tabără socialistă, care de 2-3 ani îşi exprimă deschis toată nemulțumirea față de Europa, liberalism, dominația toleranței de orice natură, migranți și așa mai departe. În acest context e lesne deja de înțeles că toate astea nu mai pot fi atribuite intrigilor, ţesute de cineva. Acest lucru ar trebui să fie considerat ca fiind deja o tendință", a spus Ernest Vardanean.

Desigur, Uniunea Europeană nu a murit și este puțin probabil ca aceasta să moară în viitorul apropiat și nici chiar Brexit-ul nu o va afecta, deoarece deja se vorbește despre aderarea la UE a ţărilor din Balcanii de Vest, peste 7-10 ani.

"Adesea însă citind nu doar știrile oficiale, ci şi informaţiile „inside", destinate unui cerc îngust, cele de analitică, însă nu cu caracter public, blogosfera, mă conving tot mai mult că Donald Trump nu este doar un protecționist. El și-a propus să demonteze tot ceea ce amenință interesele economice ale Statelor Unite ale Americii și prima lui țintă e Uniunea Europeană", a subliniat politologul.


El a reamintit că chiar și în vremuri mai favorabile, cînd nimeni nu credea în prăbușirea liberalismului, cînd totul era deja considerat neclintit, chiar și atunci politologii și economiști competenți din Vest recunoşteau întotdeauna că SUA și UE sînt cei mai apropiați parteneri, aceasta constituind coloana vertebrală a politicii și economiei mondiale, dar nu trebuie să uităm că SUA și UE sînt, de asemenea şi concurenți în economie și că ei au făcut întotdeauna această menţiune, pentru care au toate onorurile și lauda.

"Astfel, acum Donald Trump a spus același lucru. Și nu doar a spus, ci a şi început să acționeze. Aceasta este doar o realizare practică a ceea ce era constatat pînă acum ani de zile. Nimeni nu a ascuns niciodată acest lucru. Pur şi simplu, Trump se deosebește prin faptul că spune lucrurilor pe nume și că a început să acționeze. Există suspiciuni foarte mari că Trump va începe să "demonteze" Uniunea Europeană", a subliniat Ernest Vardanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?