Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Opinie: Creșterea popularității unor politicieni pentru că au apărut în altă postură

9 feb. 2019,, 12:00   Politică
2571 0

Creșterea ratingului unor politicieni a fost influențat de faptul că aceștia au apărut în alt format și în altă postură în fața oamenilor. De această părere este jurnalistul Constantin Olteanu.

Potrivit lui, primii oameni în stat și-au lăsat fotoliile și au apărut în fața cetățenilor în diferite posturi, iar acest lucru a contribuit la creșterea aprecierii în sondaje, transmite IPN.

Referitor la partidele politice, jurnalistul spune că PDM a crescut în cifre nu atît datorită mesajului pe care îl transmite, cît datorită proiectelor pe care le-a implementat. Tot aici a contribuit și creșterea anunțată a salariilor și pensiilor.

Despre blocul ACUM DA PAS, Constantin Olteanu spune că doar a amplificat niște mesaje, însă nu a venit cu proiecte de viitor și în care cetățenii să creadă. „Nu au niște fapte care ar da credibilitate mesajelor pe care le promovează. Mai este și acest duel politic între partide, el se răsfrînge și asupra imaginii blocului.

Sociologul Ian Lisnevschi susține că toate sondajele sînt la egale din punct de vedere al tendinței. În opinia lui, sistemul electoral mixt o să joace un rol semnificativ asupra rezultatelor partidelor în alegeri. „Nu trebuie să uităm că rezultatele în circumscripțiile uninominale pot sau să ridice acest procent, cu 0,3-0,5 sau va duce procentul partidului în jos”, spune sociologul.

De asemenea, Ian Lisnevschi spune că sistemul mixt determină și o marjă de eroare mai mare la sondaje. „Trebuie de luat în vedere circumscripțiile, persoana care reprezintă partidul. Toate aceste lucruri influențează. De aceea, formula cercetării trebuie să fie modificată”, a menționat sociologul.

Potrivit lui, sondajele în mare parte se fac pentru politicieni ca aceștia să vadă dacă este corectă campania electorală și dacă dă rezultate, iar partidele și politicienii care cunosc cum să lucreze cu rezultatele sondajelor vor avea succes. Sociologul spune că partidul de guvernămînt și-a dublat procentajul în sondaje pentru că el cunoaște problemele oamenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?