X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Corupția nu poate fi eradicată într-o țară săracă

29 iul. 2021,, 09:45   Politică
4306 9

„Într-o țară săracă corupția prin definiție nu poate fi eradicată”, este declarația făcută de comentatorul politic, Anatol Țăranu, la Jurnal TV.

Țăranu spune că așteaptă cu nerăbdare ca noul Guvern să-și prezinte programul de guvernare pentru a vedea dacă în program se va păstra „tribunalul anticorupție”, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Societatea așteaptă acțiuni concrete. Într-o țară săracă corupția prin definiție nu poate fi eradicată. Un funcționar care primește 8.000-10.000 de lei el este coruptibil prin definiție. Noi putem pînă la infinit să facem apeluri la conștiință, educație, cei 7 ani de acasă, organele de constrîngere. Corupția poate fi redusă pînă la proporții cît de cît. Eu vorbesc despre corupția endemică, nu despre cazuri aparte de la vîrf”, a declarat Anatol Țăranu la „Secretele Puterii”.

Corupția mare în Republica Moldova nu poate fi stîrpită, deoarece chiar procuratura este parte a corupției, susține fostul deputat.

„Eu cu mare nerăbdare aștept programul de guvernare a Guvernului, vreau să văd dacă acolo se va păstra tribunalul anticorupție, fiindcă este absolut evident că actualul sistem de procuratură, și nu mă refer doar la domnul Stoianoglo, chiar dacă și el își are rolul în acest sistem, mare corupție nu poate fi stîrpită în Republica Moldova, fiindcă procuratura în Republica Moldova este parte a corupției.


Și atunci dacă nu creezi niște organe excepționale și nu le dai împuterniciri excepționale, un succes poate fi localizat în zona corupției mari și acolo cu adevărat pot exista succese. Acest lucru poate fi obținut inclusiv prin faptul că, cîteva persoane care reprezintă corupția mare, vor primi răsplata cuvenită. Acesta va fi începutul unei reforme profunde în lupta cu corupția. Corupția poate fi stăpînită doar în condițiile unui boom economic, atunci cînd starea socială a păturilor se va schimba radical”, a conchis Anatol Țăranu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?