X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Opinie: Cine stă în spatele atacului din Moscova împotriva lui Plahotniuc?

22 feb. 2019,, 22:26   Politică
12418 10

În spatele scurgerii de astăzi de informații din Moscova despre așa-zisul dosar penal, intentat în Rusia împotriva conducătorului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, cu siguranță stă nu președintele republicii, Igor Dodon, totuşi chestiunea a fost prezentată în aşa mod încît toată lumea să se gîndească la el.

Este opinia expusă pentru Noi.md de un expert care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Vorbind despre partea care ar fi beneficiară în urma unei astfel de scurgeri informaţionale din Rusia, cu două zile înainte de alegerile parlamentare din Moldova, despre un caz penal fals pe numele lui Vladimir Plahotniuc, el a menționat că este sigur la suta de procente că acesta nu este Igor Dodon și nu este aceasta o lucrare a sa, iar scopul acestei acțiuni este tocmai acela de a provoca o sciziune totală între Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc, care ar duce la o imposibilitate categorică de careva acorduri între cele două părţi.

Reflectînd în continuare asupra posibililor beneficiari ai atacului de la Moscova împotriva lui Vladimir Plahotniuc, expertul a menționat că blocul electoral ACUM nu are astfel de posibilităţi.

Cu toate acestea, în opinia lui, dacă nu ar fi fost Igor Dodon și blocul ACUM, atunci putem presupune că Ilan Şor, care are legături bune la Moscova, ar putea sta în culisele acestei situaţii datorită soţiei sale, Sarah Şor, celebra interpretă Jasmin, care se află în relaţii de prietenie cu Tatiana Navka - soția secretarului de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, și cu soțiile altor actuali și foști oficiali de rang înalt de la Kremlin, pentru care Ilan Şor a organizat vacanţe în Maldive și alte locaţii de lux.


„La sigur, Igor Dodon nu stă în spatele acestui atac împotriva lui Plahotniuc. Totuşi, chestiunea a fost prezentată în aşa mod, încît toată lumea să se gîndească la el. Scopul acțiunii este de a face imposibile careva înţelegeri dintre Dodon și Plahotniuc după alegeri și de a-l provoca pe Plahotniuc la anumite acțiuni", a menționat analistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?