X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: Cetățenii nu trebuie să cadă în capcana trucurilor politice

19 mai. 2021,, 17:35   Politică
3387 12

După alegerile parlamentare, în cazul susținerii în masă a acestora de către populația republicii, blocul forțelor de stînga, PSRM-PCRM, va trebui să rezolve o serie de sarcini și probleme urgente, iar una dintre cele mai importante este de a consolida încrederea în rîndul cetățenilor care sînt atît de predispuși să cadă capcana trucurilor politice ale manipulatorilor nerușinați, atît din afara, cît și din interiorul țării.

Această opinie a fost exprimată de profesorul universitar, diplomatul Victor Borșevici, comentînd, la solicitarea eNews, principalul eveniment politic din ultimele zile – crearea blocului electoral PSRM-PCRM.

"Există în societate opinii diferite, uneori direct opuse despre blocul PSRM-PCRM. Mulți oameni întreabă, cum așa? În lumina neîncrederii reciproce tradiționale dintre aceste partide influente, care formează cea mai puternică aripă politică de stînga, multe dintre aceste întrebări nedumeritoare au o bază logică. Cu toate acestea, dacă e să privim mai adînc esența problemei, atunci ambele stau pe aproape aceeași platformă. Și acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece conducerea acestor partide este elevul unui om de stat extraordinar din țara noastră ca Vladimir Voronin. El este o persoană creativă, neindiferentă, un organizator minunat și om de stat cu o vastă experiență managerială și politică", a spus Victor Borșevici.

Potrivit lui, pe de altă parte, fiind un manager dur, intolerant la orice fel de abateri de la linia pe care a ales-o, și-a făcut desigur o mulțime de oponenți politici.

"În ceea ce-l privește pe Igor Dodon, fiind nu doar un candidat, ci și un excelent executant al sarcinilor de stat pe care i le-a pus cândva în față PC din Moldova, trebuie să recunoaștem că el a trebuit să-și înceapă propria carieră politică în condiții incredibil de dificile. Într-un moment în care țara era de facto condusă de așa-numita coaliție "pentru Integrare Europeană". Apropo, nimeni în afară de acești actori politici, care se declară pentru principiile și valorile europene, nu a provocat atît de multe daune economice, sociale și reputaționale țării", a spus profesorul și diplomatul.


El a identificat sarcinile urgente pe care acest bloc va trebui să le rezolve dacă va fi susținut de populația republicii.

"În primul rînd, este vorba despre criza demografică profundă. În al doilea rînd, despre necesitatea de a rezolva problemele economice și sociale cît mai curînd posibil prin crearea de noi producții și locuri de muncă. În al treilea rînd, este vorba despre problema transnistreană. Importanța problemei este deosebit de acută acum, cînd conflictul dintre Est și Vest începe să capete un caracter periculos. Evenimentele din Nagorno-Karabah, Tadjikistan și alte regiuni explozive ale lumii sînt, desigur, verigi ale aceluiași lanț. În aceasta constă principalul pericol.
Și, desigur, una dintre principalele probleme ale țării noastre este consolidarea încrederii între cetățenii săi, care sunt atît de predispus să cadă în capcana trucurilor politice a manipulatorilor nerușinați, atît din afara, cît și din interiorul țării. Le dorim succes în alegeri, care să fie urmate de o rezolvare eficientă a acestor sarcini", a spus profesorul și diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?