Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Ce a cîștigat Rusia din rezolvarea crizei politice din Moldova?

20 iun. 2019,, 09:40   Politică
3486 5

Rusia a cîștigat o serie de beneficii din rezolvarea crizei politice din Moldova, susținută și de SUA și UE, care au aceeași apreciere negativă a personalității oligarhului uzurpator Vladimir Plahotniuc și înțelegerea necesității de a-l exclude din procesul politic de la Chișinău.

Această opinie a fost exprimată de politologul Ivan Grec, transmite Noi.md.

El a menționat că, în primul rînd, Rusia nu a permis crearea unui alt centru geopolitic fierbinte, absolut inutil în relațiile actuale cu Occidentul, și a demonstrat Vestului că Moscova este capabilă de negocieri.

În plus, Rusia a creat anumite condiții pentru reducerea politicii rusofobe în Moldova de pe malul drept al Nistrului, și-a demonstrat independența în luarea deciziilor politice față de partidul de la Chișinău, care se declară pro-rus.

De asemenea, ea a oferit forțelor politice din Chișinău, în afara prejudecăților lor ideologice și politice, să rezolve interesele statului din Moldova în beneficiul cetățenilor țării. "Cum vor profita de aceasta, ține deja de responsabilitatea lor", a subliniat politologul.


Ivan Grec a mențioant că, sub presiunea forțelor externe, Partidul Socialiștilor și partidele din blocul ACUM au refuzat să repete greșeala de la sfîrșitul anului 2015 - începutul anului 2016 și au convenit asupra unui acord temporar, cu scopul de a readuce procesul politic din Moldova într-un cadru legal și democratic.

Potrivit lui, cedările de compromis reciproce au un character tactic, ele nu au legătură în mod direct cu conceptele și programele politice și ideologice strategice ale partidelor implicate în coaliția temporară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?