Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Opinie: Apariția unui nou proiect politic pe flancul stîng este de neoprit

17 iul. 2019,, 12:20   Politică
3671 4

Apariția în Moldova a noului proiect politic inițiat de foștii deputați comuniști Mark Tkaciuc și Iurie Muntean este de neoprit și e important ca adepții Partidului Socialiștilor, plini de rîvnă, să nu uite că în viitorul parlament, foarte probabil, ei vor fi nevoiți să creeze o coaliție cu noua organizație.

Opinia aparține istoricului, analistului politic, fostului deputat în Parlamentul Moldovei (2010 – 2014) Zurab Todua, relatează Noi.md.

Astfel el a comentat pe pagina sa din rețelele de socializare informația, potrivit căreia fostul ideolog al Partidului Comuniștilor Mark Tkaciuc și fostul secretar executiv al PCRM Iurie Muntean creează un partid nou. Totodată, cercurile apropiate de Partidul Socialiștilor s-au arătat reci față de apariția eventualilor concurenți, iar comentatorul politic Boris Șapovalov care îl susține pe Președintele Dodon și pe socialiști a scris că noul partid va slăbi pozițiile „singurului partid prorus – PSRM”.

„Reacția este una înțeleasă și previzibilă. Un politician înțelept ar percepe două lucruri în această situație:

1. Apariția acestui proiect politic este de neoprit.
2. Rîvnind atît de mult este important să nu se uite că în viitorul parlament, foarte probabil, ei vor fi nevoiți să creeze o coaliție cu noua organizație.


Necunoscute sînt căile Domnului. Cu atît mai mult în viața politică a Moldovei”, - a scris Zurab Todua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?