X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Opinie: Ambasadorul SUA nu are dreptul să dicteze ceva în Moldova

12 mar. 2021,, 14:00   Politică
3977 11

Statutul de diplomat nu oferă ambasadorului SUA în Moldova, Derek Hogan, dreptul să intervină în conflictul politic din țara noastră, să ia partea cuiva și mai ales să-și dicteze dorințele. El nu ar trebui să intervină în treburile interne ale statului, chiar dară este mic și sărac, dar suveran.

Această opinie a fost exprimată de istoricul și politologul Boris Șapovalov, comentînd ultimele declarații ale diplomatului american, relatează Noi.md.

El a scris pe pagina sa de socializare că odcîndvaată, în timpul războiului rece, dezlănțuit de Occidentul colectiv împotriva URSS/Rusiei, în lume era popular sloganul anti-imperialist -"...go home"..

"Multe s-au schimbat de atunci, dar americanii au păstrat obiceiul de a se amesteca nu în treburile lor. Pînă cînd ambasadorul SUA în Moldova se va implica în treburile interne ale unui stat mic și sărac, dar suveran?", s-a întrebat Boris Șapovalov.

El a menționat că statutul de diplomat nu îi dă lui Derek Hogan dreptul de a interveni în conflictul politic din țara noastră, de a fi de partea cuiva și mai ales să-și dicteze dorințele.


"Noi simțim aceste dorințe din 2009, cînd, prin eforturile SUA și UE la putere a ajuns regimul oligarhic pro-european al lui Filat, Plahotniuc, Ghimpu și alți compradori, iar apoi din 2016, cînd SUA au adus la putere regimul oligarhic banditesc al lui Plahotniuc. Acum Hogan încearcă să ne impună un alt regim pro-american al "absolventei Harvard", Maia Sandu. Datorită sfaturilor SUA și UE, am distrus frumoasa "grădină înfloritoare" cum era Moldova în perioada URSS și am transformat-o într-o neo-colonie europeană. D-le Hogan, ar fi bine să vă ocupați de problemele țării dvs., unde este deja periculos să te plimbi prin orașe, unde înflorește intoleranța rasială și socială, iar drepturile omului sînt încălcate. Americanii au destule probleme și conflicte interne. Faceți ordine mai întîi în casa voastră, apoi mergeți cu dorințele voastre și pe la alții...", a scris istoricul și politologul în postarea sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?