Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Alegerile anticipate ar fi nefavorabile pentru Moldova

28 feb. 2019,, 07:30   Politică
5957 3

Eventuale alegeri anticipate ar fi nefavorabile pentru Republica Moldova, în situația creată atît la nivel național, cît și regional.

Organizarea unui scrutin anticipat pentru formarea Parlamentului ar însemna și destabilizarea situației din țară, transmite IPN.

Analistul politic Roman Mihăeș susține că, în cazul în care s-ar decide organizarea alegerilor anticipate, Guvernul Filip ar deveni unul provizoriu pînă la instituirea unui nou cabinet de miniștri și ar fi în imposibilitatea de a avea tratative reale cu partenerii de dezvoltare. „Nimeni nu discută cu un asemenea Guvern. Este nevoie de un guvern plenipotențiar, cu toate împuternicirile, care rapid să înceapă activitățile în ceea ce privește parteneriatele Republicii Moldova. Avem nevoie de credite, de finanțări, investiții, nimeni nu discută cu un guvern aflat în exercițiul funcțiunii”, a menționat Roman Mihăeș la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV. În opinia lui, problema cea mai mare este că, în conformitate cu Constituția, alegeri nu pot fi făcute decît o dată în an.

De asemenea, Roman Mihăeș este de părere că PDM poate numi guvernul „numai cu patrioții din blocul ACUM DA PAS și din PSRM care să plece din aceste formațiuni, nefiind de acord cu politicele lor „putinizare” a Republicii Moldova”.

Fostul viceministru al afacerilor interne, Ghenadie Cosovan, este de părere că destabilizarea situației din Republica Moldova este scopul principal al forțelor ostile. „Pentru că atunci cînd situația este destabilizată – scade nivelul de trai al cetățeanului. Unica soluție pe care o văd eu, sub egida Uniunii Europene, iar România și SUA să fie mediatorii discuțiilor dintre forțele pro-europene, de opoziție și de la guvernare, să fie o reconciliere sub anumite reguli de joc care să ducă la reedificarea Republicii Moldova și pentru a vota în Constituție sintagma de „integrare europeană”, a menționat Ghenadie Cosovan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?