X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Agonia "unionistă" nu s-a încheiat

21 mai. 2018,, 15:40   Politică
5747 6

Agonia unionistă nu s-a terminat în Moldova după data de 25 martie 2018, ea continuă, iar acum în țara noastră au loc lucrurimult mai periculoase, decît horele româneşti ale unirii.

Această opinie a fost exprimată de președintele Partidului Comuniștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii TV "Glavnoie" de pe canalul 21, transmite Noi.md.

El a menționat că acum în Moldova au loc şi multe alte lucruri, pe care cetățenii noștri nu le înțeleg încă, pentru că sînt prost informați și nu au de unde să știe despre acestea.

Vladimir Voronin a numit în acest context intențiile de a implementa proiectul de interconectare a rețelelor electrice moldovenești și românești, cele de extindere a gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău, pentru a face ţara noastră dependentă de gazele româneşti, precum șicum a menționat Dluidrept un lucru realizat deja, pătrunderea în sistemul bancar al Moldovei a băncilor româneşti.


"Banca Transilvania cumpără deja acțiuni, practic, întregul pachet de acţiuni de control a uneia dintre băncile noastre. Acest lucru este mult mai serios decît mitingurile organizate de lacheul românilor Ghimpuînpieţe pe banii românilor. Acestea sînt probleme mult mai grave, cu caracter de integrare", a menţionat Vladimir Voronin.

Potrivit spuselor lui, întrebarea constă şi în faptul că noi aşaşi nu știm ce a semnat Ministerul Apărării României cu Ministerul Apărării Republicii Moldova. "Acest document nu a fost făcut public şi asta în pofida faptului că noi, deputații Parlamentului, am rugat acest lucru.

Mai persistă întrebarea, că în urmă cu cîțiva ani, în timp ce prim-ministru era Filat, a fost semnat un acord că Jandarmeria Română, la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, ca în cazul în care vor apare în ţara noastră unele situații speciale, aceștia să poată veni în ajutorul Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova. Totodată, noi nu știm ce fel de situații speciale au avut ei în vedere", a subliniat președintele PCRM.

"Asta e tot, dacă e să le înşiruim logic pe toate şi să ne gîndim cu ce scop sînt întreprinse acestea sînt lucruri mai periculoase decît toate pălăvrăgelile românești, horele unirii din piețe și așa mai departe. Iată despre aceasta ar trebui să fie informat poporul, pentru ca oamenii să știe despre asta și să se opună acestora la alegeri", a spus Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?