X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Opinie: ”A venit momentul în care putem verifica cu siguranță sinceritatea tuturor participanților”

2 feb. 2021,, 14:00   Politică
2498 2

După declarațiile președintelui, reprezentanții partidelor PAS, DA și PDM au înțeles că soarta guvernului Natalia Gavrilița și a parlamentului depinde în întregime de decizia PSRM și a grupului Șor - "Pentru Moldova", cu toate acestea, pentru ca ei să nu voteze pentru noul Cabinet de miniștri, în programul de guvernare ar trebui să fie incluse cel puțin două puncte critice, cu promisiunea de a reveni la reforma sistemului de pensii și la procesul de majorare a vîrstei de pensionare și de anulare a Legii privind anularea așa-numitei Legi a miliardului.

De această părere este expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandr Muravschi, transmite Noi.md.

El crede că acum a venit momentul în care putem verifica cu siguranță sinceritatea tuturor participanților.

"În opinia mea, Gavrilița trebuie să urmeze exemplul președintelui și să propună Parlamentului o echipă serioasă de conducători profesioniști, dacă vrea să-și confirme reputația de profesionist. Dar cu programul ar putea experimenta. Dar calea directă spre a nu fi votată este includerea în program a cel puțin 2 puncte critice: promisiunea de 1) revenire la reforma sistemului de pensii și procesul de majorare a vîrstei de pensionare și 2) anularea Legii privind anularea Legii miliardului", a menționat Alexandr Muravschi.

Potrivit lui, astfel, PSRM și aliaților lor va avea de făcut o alegere arhi-complicată: să voteze împotriva guvernului sau să voteze împotriva propriilor decizii adoptate recent.


"Cred că logica vorbește de la sine. Desigur, Gavrilița va fi criticată pentru măsurile "anti-populare". Dar acest lucru va trece repede, iar primul mare pas spre alegeri va fi făcut. Apoi, peste 2 săptămîni, va repeta toate acestea și înainte. Simplu, dar nici acest lucru nu oferă 100% garanție, după cum, de altfel, nimic și nimeni nu poate oferi o astfel de garanție în politică, cu atît mai mult în cea moldovenească. Vom trăi și vom vedea!", a scris expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?