X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Întrebarea zilei: Unde se află Șor?

17 iun. 2019,, 18:45   Politică
14677 2

Consilierii controversatului om de afaceri Ilan Șor nu au fost de găsit pentru a comenta informația cu privire la dispariția primarului de Orhei din spațiul public.

Nici purtătoarea de cuvînt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, și nici reprezentanții Primăriei Orhei nu au răspuns la apelurile redacției Noi.md pentru a elucida situația.

Este cunoscut faptul că în seara zilei de 14 iunie, familia lui Șor se afla la bordul a două aeronave private care au zburat de la Chișinău, la scurt timp după retragerea Partidului Democrat de la guvernare și preluarea puterii de către majoritatea PSRM-ACUM. La bordul avioanelor nu se afla însă și Șor, a spus ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, jurnaliștilor.

Condamnat în prima instanță în legătură cu furtul miliardului, controversatul om de afaceri Ilan Șor, are interdicție de a părăsi teritoriul R. Moldova.

Noul ministru de Interne a mai declarat că Ilan Șor nu a fost arestat imediat, pentru că scopul urmărit este de a-l preda unei justiții corecte și democratice, în caz contrar actuala guvernare ar acționa ilegal.


Acum o săptămînă, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Noi.md că principalul învinuit de furtul miliardului a plecat din Odesa în Israel cu zborul prin Istanbul. Potrivit unor informații, din Odesa spre Istanbul, Șor și Plahotniuc au zburat împreună.

Noi.md cunoștea informații sigure despre faptul că la data publicării materialului "Unde este Ilan Șor?", acesta nu era în țară, chiar dacă o zi mai tîrzîi acesta a organizat o conferință.

Rămîne doar să așteptăm detalii despre locul aflării actuale a lui Șor. Este sigur însă că principalul suspect în furtul miliardului a rămas în libertate numai datorită faptului că este „marioneta lui Plahotniuc” și s-a bucurat de sprijinul fostului regim.

Între timp, actuala conducere deja a anunțat că va cere informații detaliate de la compania Kroll despre cel de-al doilea raport privind furtul miliardului care nici pînă în prezent nu a fost publicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?