X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Opinia: În relațiile SUA cu Moldova nu se va schimba nimic

2 iun. 2020,, 21:10   Politică
2772 5

Evenimentele care au loc în Statele Unite nu vor contribui la schimbări majore în lume, inclusiv în relațiile cu țara noastră, iar Statele Unite vor continua să promoveze o politică agresivă.

Această opinie a fost exprimată de expertul independent Alexandru Muravschi, fost viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Moldovei, comentînd pentru eNews evenimentele din Statele Unite și suprimarea protestelor în masă, pe care unele mass-media le califică drept un exces de forță și cruzime din partea poliției americane.

„Influența geopolitică a SUA nu va scădea, indiferent de ce se întîmplă. Nu trebuie să ne facem iluzii, ei vor continua să promoveze o politică agresivă. Moldova, desigur, nu este Rusia sau China. Nu este în centrul atenției politicii americane, dar are propriul rol și propriul său loc”, a menționat Alexandru Muravschi.

El cunoaște personal că în SUA există o mulțime de cazuri în care oamenii sînt uciși pe stradă și chiar copii.

„Poliția este foarte dură. Stai, nu te mișca! Și ei se supun imediat. Se vor clarifica pînă la urmă. Iată în Franța, vestele galbene au organizat pogromuri la scară largă, iar motivul a fost creșterea prețurilor la gaze cu doar 2%”, a declarat fostul prim-ministru, ex-ministru al Economiei al Moldovei.


El a menționat că în SUA poate exista orice motiv, mare sau mic, și încep proteste în masă. Pînă la urmă, nu există o democrație ideală.

„Ei au un nivel sporit al criminalității, în închisorile americane sînt cei mai mulți prizonieri din lume. Și cîteva milioane de oameni sînt nevoiți să trăiască sub minimul de existență. Acesta este mediul în care izbucnesc astfel de conflicte”, a spus Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?