Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Opine: Din unitatea europeană a rămas doar ”răutatea grea”

20 mar. 2020,, 16:15   Politică
3796 15

”Ucraina și Moldova nu au în Europa careva poziții semnificative”.

Despre acest lucru a declarat președintele Institutului Orientului Mijlociu, Evghenii Satanovski, menționînd, de asemenea, că Uniunea Europeană, pe fundalul pandemiei de coronavirus, a demonstrat faliment moral și, cu tot eșecul posibil a împrăștiat toate speranțele celor care mai credea în ea.

El a atras atenția asupra faptului că țările UE s-au dovedit absolut nepregătite să se susțină reciproc într-o situație dificilă, iar în schimb au început să închidă frontierele și să salveze separat.

"În același timp, nu este război. E doar o epidemie. Și aceasta nu este ca "Moartea Neagră" din Evul Mediu sau "Spaniola" de la începutul secolul XX”, a spus Satanovski.

El a subliniat că în Europa totul se prăbușește acum, nu este vorba de nici o unitate. Aceeași Italie cere ajutor, îi lipsesc catastrofal aparatele de ventilare artificială a plămînilor. Cu toate acestea, pînă în prezent, niciunul dintre membrii UE nu s-a oferit s-o susțină.


Acum, fiecare țară supraviețuiește singură și apare în mod firesc întrebarea, unde au ascuns toate promisiunile către popoarele europene, cînd le-au "tîrît în UE".

Înainte de formarea Uniunii Europene, țările aveau de toate, iar apoi a început separarea muncii, au început să economisească, să optimizeze. "De ce să ai al tău cînd există UE. Economie rezonabilă, integrare reciprocă, sprijinul celor slabe de către cele puternice și alte porții de tăiței pe urechi", a explicat Evghenii Satanovski.

Ca urmare, în prezent, din toate promisiunile unei vieți frumoase a rămas doar "răutatea grea a jucătorilor europeni".

Birocrații de la Bruxelles, după cum s-a dovedit, sînt capabili doar de palavrageală nesfîrșită, minciună, prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei cu orice ocazie și impunerea opiniei sale tuturor, dar care nu au nevoie de această opinie o sută de ani.

Să cumperi acolo imobile, să lucrezi e bine pînă cînd se întîmplă ceva de genul coronavirusului. După aceea, se va dovedi că europenii nu au nevoie de nimeni în mod special, și cu atît mai mult nu au nevoie de ucrainenii care vor să ajungă în UE. Acest lucru este confirmat de atitudinea UE față de cei veniți la muncă, care acum au fost blocați cu miile de hotarele închise. Cu siguranță nimeni nu-i va ajuta, inclusiv propriile țări.

"Ucraina și Moldova nu au în Europa careva poziții semnificative", a spus Satanovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?