X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

ONG-urile plus GCO este minunatul cocktail electoral al Maiei Sandu și compania

24 sep. 2020,, 11:10   Politică
4161 7

La început, o mică întroducere. Ce este "Sandu și compania". Aceasta este, firește, Maia Sandu, curatorii ei occidentali în persoana emisarilor din SUA și UE și liderii opoziției parlamentare și extraparlamentare care o susțin, Andrian Candu și Ilan Șor.

Renato Usatîi nu se ia în considerație, pentru că el astăzi este principalul concurent pe direcția română, un băiat echilibrat, care nu strigă pentru unire, dar le permite unioniștilor să se plimbe prin Bălți.

Toate acestea absolut nu le sînt pe plac unioniștilor clasici precum Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu și alții. Dar Bucureștiul frățesc le-a ordonat să tacă și după primul tur al alegerilor prezidențiale să facă agitație pentru Maia Sandu. Un om cu ambiții sănătoase nu va adera la unioniști. Unionist va deveni doar o persoană foarte bolnavă din punct de vedere mental, de aceea unioniștii deschiși nu pot fi sponsorizați în mod activ, pentru că napoleonovșcina le va suci mințile. Bucureștiul înțelege acest lucru, mai ales că Washingtonul i-a spus să o ajute pe Maia Grigorievna. A trebuit să se supună, pentru că Bruxelles-ul, la comanda aceluiași Washington, le poate da într-adevăr peste cap clienților de la Cotroceni pentru legalizarea căsătoriilor de același sex.

Mai există și ieșitul din iad, Vlad Filat, care a fost încoronat din nou drept președinte a PLDM. Dar el și Maia au un dispreț reciproc pentru că Filat, după vechiul obicei, se consideră șeful lui Sandu, dacă de curînd a introdus-o în nomenclatura moldovenească. Pur și simplu Filat uită că i s-a spus odată să o introducă pe Sandu în elita politică a țării noastre, iar Filat, și nu este un secret pentru nimeni, nu a fost niciodată independent în asemenea decizii. Se vor intersecta căile lui Filat și Sandu din nou sau vor lătra toată campania și se vor roade pentru nemulțumirile anterioare, precum soții bătrîni plictisiți? Nimeni nu știe încă.

Acum, despre susținerea externă. SUA o susține pe Sandu în secret, pentru ca să nu se încurce încă o dată în mizeria moldovenească, iar Donald de peste ocean, în general, pretinde că nu are de-a face nimic cu Moldova, pentru că, de fapt, el este o figură extrem de temporară. Dar Europa are propriul, eternul său Donald. Doar că este Tusk. Uniunea Europeană pentru astfel de donalzi este o structură foarte profitabilă: poți face o carieră în instituțiile puterii țării sale, apoi, pentru un timp poți trece în fotoliul cald de demnitar european, după care – mergi din nou în palestina natală, cu statut apriori ridicat. Deci, eternul Donald european a dat tuturor o rachetă de semnalizare - a vorbit deschis în sprijinul Maiei Sandu. Vă puteți imagina ca cineva din Rusia să declare că Kremlinul îl recunoaște doar pe Igor Dodon ca președinte al Moldovei și pe nimeni altcineva? Și cine este Europa aici? Deși, nu - Tusk, el este într-adevăr Europa. Căci anume în Europa, la un moment dat, a înflorit foarte mult nazismul.


Mai mult decît atît, ambasadorul SUA, de asemenea, se pare că a primit un ordin de sus sau pur și simplu a decis că țara sa trebuie să fie înaintea tuturor (chiar și în cursa pentru un eșec epic) și a venit la CEC-ul nostru moldovenesc să afle ce se întîmplă acolo. Vreau să vă întreb, mult stimate, care-i treaba dvs?

Dar toate rolurile au fost distribuite de mult timp, și nimeni nu le va schimba. Chiar și ținînd cont de faptul că Sandu în suflet s-a predat deja, ceea ce reiese din conținutul discursurilor și declarațiilor sale.

Deci, principalul antagonist al mitologiei pro-europene vechi din Moldova este președintele Igor Dodon, care candidează pentru al doilea mandat. Dar toate încercările creatorilor de mituri se sparg de fapte. Dodon și Cabinetul de Miniștri condus de Ion Chicu se descurcă cu pandemia de coronavirus, de nenorocirea împotriva căreia ultimul cabinet condus de Sandu pur și simplu nu ar fi rezistat. În țară continuă să lucreze instituțiile statului, unde se achită la timp salariile. De asemenea, și pensiilor se achită la timp. Se construiesc și se repară drumuri și se elaborează planuri pentru viitor.

Sarcina opoziției, condusă de Sandu, este de a trăda toate aceste obstrucții dure, pentru a pregăti Societatea pentru starea de protest după alegerile în care, așa cum prognozează majoritatea experților, va învinge anume Dodon. Peste el deja de o lună se toarnă tone de murdărie, dar se pare că lui nu-i pasă, deoarece pe primul plan se află munca, iar cetățenii, înțelegînd acest lucru, își susțin liderul.

Timpul le pune pe toate la locurile lor. Odinioară" promoldoveanul" și "pro-rusul" Usatîi s-a arătat în toată splendoarea sa, turnînd mizeria asupra președintelui. Aici au venit doar faptele activității Comitetului de Anchetă al Rusiei, unde s-a dovedit legătura lui Usatîi cu Plahotniuc și Gorbunțov, participarea lui la mari escrocherii financiare. Acum toată lumea înțelege de ce această persoană implicată, în special, în tentativa de asasinare a unei persoane (Gherman Gorbunțov), precum și în serviciile speciale românești, joacă astăzi pe terenul Maiei Sandu. Singurul lucru pe care Usatîi îl are cu Rusia este pașaportul rusesc. Iar poporul Moldovei are cu Rusia o istorie veche de secole. Și poporul Moldovei nu este deloc de partea lui Usatîi, să nu mai vorbim de Sandu și de alți aliați ai ei.

Foarte priceput dirijează toate aceste personaje nimeni altul decît George Soros. Totodată, nu doar prin numeroasele ONG-uri "pentru drepturile omului" și mass-media "onestă", dar și prin cei doi fugari moldoveni-Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. De ce să cheltui banii proprii atunci cînd poți folosi banii lor în scopuri proprii – să creezi un nou focar de tensiune la periferia apropiată rusă. Deși a greșit aceștia nu sînt banii lor, ai lui Plahotniuc și Șor. Aceștia sînt banii noștri pe care ei i-au furat de la noi.

Pe fundalul dorinței de a ajunge la putere a tuturor candidaților – poporul Moldovei, se pare, a decis să-i dea lui Igor Dodon o nouă șansă. Și anume acest lucru, sînt sigur că îl vom vedea la finele alegerilor din 1 noiembrie.

Autor: Doru Galben

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?