Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Olga Coptu, despre plecarea de la BRD și realizările obținute (VIDEO)

1 iul. 2018,, 13:30   Politică
9961 0

Șefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu, care a depus cerere de demisie acum cîteva zile, neagă că plecarea sa din echipa guvernamentală ar avea legătură cu numirea în funcția de consul la Bologna.

Intervievată de portalul Noi.md, ea a afirmat că discuții în acest sens, în cercul guvernamental, nu au avut loc și că a plecat din motive personale. În ceea ce privește planurile de viitor, Olga Coptu spune că va rămîne conectată la domeniul diasporei, căruia i s-a dedicat în ultimii 10 ani.

„Nu există un plan absolut imediat. Ce s-a menționat în presă referitor la consulatul de la Bologna – nu s-a discutat anterior despre asta. Îmi doresc să rămîn conectată la tot ce ține de acest domeniu. Voi continua să urmăresc cu atenție evoluția, le voi oferi consultanță migranților care au nevoie. Am cîteva proiecte personale pe care le-am lăsat la o parte din lipsă de timp, iar acum vreau să le reiau”, ne-a relatat Coptu.

În ceea ce privește realizările obținute în ultimii ani, funcționara spune că s-a reușit modificarea cadrului legal și adoptarea unor decizii care, pe termen lung, vor aduce beneficii atît țării, cît și cetățenilor din diasporă. Potrivit Olgăi Coptu, însăși readucerea diasporei în atenția opiniei publice, a autorităților, pe parcursul ultimilor ani este o reușită ce merită a fi remarcată.

„Plec cu multă recunoștință față de echipa cu care am lucrat. Acești oameni au făcut mult peste puterile lor pentru a aduce în atenția publică un alt spectru de promovare a domeniului diasporă, migrație și dezvoltare. Spre exemplu, anul trecut, pentru prima dată acest domeniu revine în atenție la nivel local, pînă acum – doar la nivel central. Este o reușită enormă faptul că BRD-ul a reușit să facă aceste instruiri la nivel local. Acum primarii acordă o atenție sporită anume migranților reveniți în țară. Se instituie zeci de asociații de băștinași, iar migranții din lumea întreagă se implică în proiecte de dezvoltare locală”, a relatat Coptu.


Menționăm că Olga Coptu este reprezentantă a diasporei Republicii Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. În 2009, ea a înființat ziarul migranților moldoveni, care a fost distribuit în mai multe țări, precum: Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Ea fost numită în funcția de director al Biroului Relații cu Diaspora în 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?