Cazul Șor stiri: 594

Olga Bondarciuc, ex-notarul lui Plahotniuc a cerut azil politic în Belgia

2 dec. 2021,, 14:15   Politică
5113 0

Olga Bondarciuc, „notarul de casă” al fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, anunțată în căutare internațională și reținută la sfîrșitul lunii septembrie în Belgia, încă nu a fost extrădată autorităților Republicii Moldova, transmite noi.md cu referire la știri.md.

Procedura durează din motiv că Bondarciuc a solicitat azil politic de la organele competente belgiene. Informația a fost confirmată de procurorul din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Cu referire la Olga Bondarciuc de către Procuratură au fost transmise toate actele necesare pentru extrădarea ei în Belgia. Dînsa a solicitat azil politic în Belgia, care acum se află în proces de examinare. După soluționarea procesului, autoritățile din Belgia urmează să se expună asupra extrădarii. Toate acțiunile care au fost necesare de efectuat, Procuratura Republicii Moldova le-a realizat. Acum totul ține de decizia autorităților belgiene”, ne-a comunicat Cherpec.

Amintim că, la data de 22 aprilie 2020, în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol a fost transmisă solicitarea privind anunțarea în căutare internațională în vederea localizării Olgăi Bondarciuc, în vîrstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?