Preşedintele stiri: 3600

Oleg Serebrian: Chișinăul va a continua procesul reglementare pașnică a conflictului transnistrean

21 feb. 22:15   Politică
1777 0

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu o delegație a Parlamentului Lituaniei și experți din domeniul securității naționale din Lituania, care se află în țara noastră cu o vizită de documentare, comunică moldpres cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte legate de situația regională de securitate în contextul noilor realități și provocărilor generate de războiul din Ucraina, inclusiv lupta cu propaganda și dezinformarea, eforturile depuse de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova de a contribui la menținerea stabilității și securității, precum și evoluțiile marcate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Vicepremierul Oleg Serebrian a punctat obiectivele politicilor de reintegrare a țării, subliniind determinarea Chișinăului de a continua procesul de soluționare pașnică a conflictului, cu păstrarea perspectivei de integrare europeană.

În același timp, a fost evidențiată necesitatea realizării obiectivelor de demilitarizare și democratizare a regiunii în calitate de factori ce vor contribui la avansarea în procesul de reintegrare a țării.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mulțumit oficialii pentru deschidere și interes față de procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

6
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий