X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Oficial german: „Republica Moldova nu este în vizorul preşedintelui rus Vladimir Putin”

16 oct. 2022,, 16:00   Politică
3233 0

Republica Moldova nu este în vizorul preşedintelui rus Vladimir Putin, iar ţările NATO monitorizează îndeaproape situaţia din regiune. Declaraţia aparţine lui Steffen Hebeshtreit, purtătorul de cuvînt al cancelarului German, Olaf Scholz.

Oficialul a mai menţionat, în exclusivitate pentru Radio Moldova, că Alianţa nu va permite Federaţiei Ruse să încalce liniile roşii. Steffen Hebeshtreit a mai afirmat că rachetele ruseşti care au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova nu reprezintă un motiv de panică pentru ţara noastră, transmite trm.md.

Amintim că pe 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunţat despre survolarea spaţiului Aerian al Republicii Moldova, de către trei rachete ruseşti. La scurt timp, ambasadorul Rusiei în ţara noastră, Oleg Vasneţov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în legătură cu acest incident.

Conducerea ţării la calificat incidentul ca fiind „unul extrem de grav”, afirmînd că încălcarea spaţiului nostru aerian naţional este complet inacceptabilă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?