Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oficial: Alexandr Stoianoglo a rămas fără pază de stat

22 apr. 2021,, 11:08   Politică
2592 2

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a confirmat că protecția Procurorului General a fost retrasă.

„Motivul nu poate fi divulgat pentru că această informație este confidențială”, se mai menționează în răspunsul oferit de SPPS. Procuratura Generală nu a venit cu vreun comentariu, precizând doar că Alexandr Stoianoglo nu a solicitat protecție, aceasta fiindu-i oferită la decizia serviciilor inteligente.

În luna august 2020, UNIMEDIA a obținut confirmarea de la Serviciul Protecție și Pază de Stat că Procurorul General beneficiază de pază de stat. „Procuratura Generală nu a solicitat acordarea protecției și pazei de stat pentru Procurorul General. Decizia a fost luată de Președintele Republicii Moldova, în baza unor informații operative”, se arată într-un comentariu oferit, atunci, de ofițera de presă în reprezentanța PG, Maria Vieru.

„Am decis, în calitate de șef de stat, să ofer pază de stat Procurorului General, la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate, este scrisoare oficială.

Atunci când Procurorul General a început serios să investigheze dosarele în care e vizat Vladimir Plahotniuc, furtul miliardului, au apărut riscuri serioase pentru securitatea lui Alexandr Stoianoglo.


Atunci s-a luat decizia, în baza recomandărilor SIS, să oferim pază. Probabil că Maia Sandu a decis cumva să-l pedepsească pe Procurorul General, pentru că ea dorește un procuror care să i se supună și să stea la piciorul său”, a comentat liderul PSRM, fostul șef de stat, Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?