X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Odnostalco a povestit cum Ruxanda Glavan a ruinat sistemul medical din Moldova

30 iun. 2020,, 14:29   Politică
2246 1

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a amintit astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Ruxanda Glavan, în calitatea sa de ministru al Sănătății, fără a avea o bază motivațională, a inițiat în 2017 majorarea tarifelor la servicii medicale de la minim 300 de procente în sus.

Potrivit vicepreședintelui comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, această decizie a dus la ruinarea sistemului de sănătate și la îngrădirea accesului cetățenilor la asistența medicală.

”Vizita la medicul de familie a fost majorată cu 517%, de la 29 de lei – la 150 de lei. Tarifele la serviciile stomatologice au crescut de la 400%. Rezultatul nu a fost îmbunătățirea calității serviciilor medicale sau majorarea salariilor pentru personalul din sistem, ci din contra s-a micșorat numărul de adresări la medic, iar cei care nu aveau poliță medicală au preferat să moară decît să se adreseze la medic”, a spus Odnostalco.

Deputatul PSRM spune că autorii moțiunii simple asupra activității ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, urmăresc un singur scop: să destabilizeze și mai mult situația din sistemul de sănătate, pe care tot ei l-au distrus în perioada cînd au guvernat țara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?