Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Odnostalco a criticat rezoluția adoptată de APCE

28 ian. 2023,, 12:15   Politică
2864 1

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a criticat rezoluția adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor Republicii Moldova în cadrul procesului de monitorizare.

Documentul a fost adoptat în cadrul sesiunii de iarnă a APCE, fiind votat în unanimitate și fără amendamente de către deputații prezenți la reuniunea plenară la Palatul Europei din Strasbourg.

„Rezoluția adoptată de APCE, prin care este dată o apreciere pozitivă proceselor interne din Republica Moldova, nu corespunde adevărului. În primul rînd, vine de la o structură externă, membrii căreia nu trăiesc în realitatea de aici, ci se informează exclusiv din ce le spune partidul de guvernare. În al doilea rînd, a fost adoptată cu votul a 56 de deputați din 648! Ceea ce reflectă „seriozitatea” documentului”, a menționat deputatul, transmite newsmaker.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, membru delegației naționale la APCE, rezoluția adoptată reprezintă cea mai pozitivă și încurajatoare rezoluție din cei 27 de ani de cînd Moldova a devenit membră a Consiliului Europei.

„Această rezoluție oferă un fundament solid pentru a începe demersurile de a trece la etapa de post-monitorizare în viitorul apropiat. Progresul Republicii Moldova în domeniul reformelor, în pofida tuturor dificultăților, este apreciat de comunitatea Europeană. Moldova reușește!”, a comentat Mihail Popșoi.


Deputatul Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, a subliniat că majoritatea parlamentară stabilă a creat condițiile necesare pentru ca Republica Moldova să-și urmeze calea reformelor în mod hotărîtor. Acest obiectiv este realizat, în pofida dificultăților legate de războiul, inclusiv criza energetică. „Vedem în Europa viitorul nostru, prosperarea noastră și libertatea noastră”, a menționat Ion Groza.

8
2
0
5
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?